Skip to main content

Falbygdens Pärlor

På denna dagstur får du följa med och se det historiska Falbygden. En unik tur där du bland annat får se platåberg, Luttra Kyrkby, megalitgravar, Gudhems klosterruin och Åsle Tå.Under hela resan har vi vår guide med oss som berättar om platåbergslandskapet utifrån geologi, historia, natur och en och annan sägen och skröna. Vi gör stopp för förmiddagsfika på Mössebergsgården och fortsätter sedan till Gudhems klosterruin och Sankt Olofs kyrka. Lunch blir nere i Åsle Tå och efter lunch blir vi guidade runt i backstugemiljön på Åsle Tå.Efter lunch fortsätter vår tur mot Ålleberg och längst vägen kommer vi bli guidade om megalitgravar i Karleby. Väl framme på Ålleberg kliver vi ut bussen för att njuta av den fantastiska utsikten och få höra om bergen. Under eftermiddagen kommer vi också att passera förbi Sveriges mest berömda och fotograferade gånggrift (megalitgrav) och Luttra Kyrkby. Vi avslutar dagen med en eftermiddagsfika på Falbygdens ost, här har vi också möjlighet att besöka deras butik för lite goda inköp. 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,5 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 10 kundenkäter

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.