Skip to main content

Historiska Falbygden

På denna dagstur får du följa med och se det historiska Falbygden. En unik tur där du bland annat får se platåberg, Luttra Kyrkby, megalitgravar, Gudhems klosterruin och Åsle Tå.Under hela resan har vi vår guide med oss som berättar om platåbergslandskapet utifrån geologi, historia, natur och en och annan sägen och skröna. Vi gör stopp för förmiddagsfika på Mössebergsgården och fortsätter sedan till Gudhems klosterruin och Sankt Olofs kyrka. Lunch blir nere i Åsle Tå och efter lunch blir vi guidade runt i backstugemiljön på Åsle Tå.Efter lunch fortsätter vår guidning och vi får se megalitgravar i Karleby och vi kommer bland annat att få se Sveriges mest berömda och fotograferade gånggrift (megalitgrav) och Luttra Kyrkby. Vi avslutar dagen med en eftermiddagsfika på Falbygdens ost, här har vi också möjlighet att besöka deras butik för lite goda inköp. 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, förmiddags och eftermiddagsfika, lunch, guidning hela dagen och inne på Åsle Tå

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 06:35 18:45 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 ReseMakar´n 07:05 19:15 0:-
Trollhättan Resecentrum hlp 14 - 15 07:25 18:15 0:-
Grästorp Stationen 07:55 17:45 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
12/7-2022 tisdagHistoriska Falbygden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6995:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.