Skip to main content

Historiska Falbygden

På denna dagstur får du följa med och se det historiska Falbygden. En unik tur där du bland annat får se platåberg, Luttra Kyrkby, megalitgravar, Gudhems klosterruin och Åsle Tå.Under hela resan har vi vår guide med oss som berättar om platåbergslandskapet utifrån geologi, historia, natur och en och annan sägen och skröna. Vi gör stopp för förmiddagsfika på Mössebergsgården och fortsätter sedan till Gudhems klosterruin och Sankt Olofs kyrka. Lunch blir nere i Åsle Tå och efter lunch blir vi guidade runt i backstugemiljön på Åsle Tå.Efter lunch fortsätter vår tur mot Ålleberg och längst vägen kommer vi bli guidade om megalitgravar i Karleby. Väl framme på Ålleberg kliver vi ut bussen för att njuta av den fantastiska utsikten och få höra om bergen. Under eftermiddagen kommer vi också att passera förbi Sveriges mest berömda och fotograferade gånggrift (megalitgrav) och Luttra Kyrkby. Vi avslutar dagen med en eftermiddagsfika på Falbygdens ost, här har vi också möjlighet att besöka deras butik för lite goda inköp. 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, förmiddags och eftermiddagsfika, lunch, guidning hela dagen och inne på Åsle Tå
Våra resenärers betyg för resan
4,5 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 10 kundenkäter

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 12:55 13:05 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 ReseMakar´n 13:25 12:35 0:-
Trollhättan Resecentrum hlp 14 - 15 13:45 12:15 0:-
Grästorp Stationen 14:10 11:50 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
28/6-2023 onsdagHistoriska Falbygden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6995:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.