Skip to main content

Stora Hollandsresan via Kiel

Pris från:
7 990:-
Dagar:7
Bussresa, båtresa, vägskatter, 4 övernattningar med del i dubbelrum, 2 övernattningar med del i insides 2-bäddshytt med golvstående sängar, 6 middagar och 6 frukostar. Alla utflykter enligt program.
Boka resa

Holland är känt för Tulpaner, Amsterdam och kanaler. Följ med på vår resa och njut av det och mycket mer. Vi ser rundmålningen i Haag, njuter av tulpaner och andra lökväxkter på Keukenhof, åker båtturer i Amsterdam och Giethoorn och fascineras av sjösänkt mark läng IJselmeer. Häng med på en annorlunda tur i Holland. Vi tar oss dit och hem med den bekväma resan mellan Göteborg och Kiel. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Kielbåten 
Vi reser från våra hemorter till Göteborg och Kiel-terminalen. Vi går ombord på Kielbåten, installerar oss i våra hytter och äter en god trerätters middag. 

Dag 2 Kielbåten – Sparrenhorst
Frukost ombord och sedan avresa söderut via Tyskland till Holland och vårt hotell NH Veluwe Sparrenhorst där vi ska bo tre nätter. Vi avslutar dagen med gemensam middag. 

Dag 3 Rundmålning och tulpaner
Frukost och därefter beger vi oss till Keukenhof. Parken är ett av de mest populära resmålen i Nederländerna och består av 32 hektar fulla av blommande tulpaner, hyacinter, narcisser och andra lökväxter. Vi kör sedan vidare till Haag där vi får fri tid för lunch och sedan ser vi den vackra och välkända rundmålningen Panorama Mesdag. Därefter återvänder vi till vårt hotell där middag serveras på kvällen. 

Dag 4 Amsterdam 
Vi börjar dagen med en god frukost och sedan reser vi in till Amsterdam som väntar på oss med trädkantade kanaler, broar och karaktäristiska gavelhus. Vi gör en kanaltur och får några timmar på egen hand då vi hinner titta mer på staden och kanske äta en bit mat. På eftermiddagen far vi norrut mot den berömda fiskebyn Volendam. Här njuter vi av folklivet längs kajerna och ser på allt kul som finns här. På vägen hemoch sedan till en ostbondgård där tillfälle ges till provsmakning och inköp. återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. 

Dag 5 Giethoorn, Afsluitsdijk och Houtribdijk
Efter frukost kör vi mot Giethoorn - Hollands Venedig. Vi glider sakta genom staden i båtar längs kanalerna och njuter av de säregna husen med sina halmtak. Efteråt finns det fri tid för lunch och strosa lite i den mysiga staden. Kanske lockar det att ta en tur förbi några av de vackra trädgårdarna eller njuta av någon av de vackra träbroarna vi nyss åkt under. Därefter tar vi oss vidare norrut till Afsluitsdijk, den gigantiska skyddsvallen mot Nordsjöns krafter som skyddar Holland från översvämningar. Vi åker över och stannar mitt på för att njuta av utsikten över havet och insjön IJsselmeer som bitvis har blivit torrlagd varvid det har bildats sk poldrar vilket enkelt uttryckt är sjösänkt mark. I Enkhuizen ger vi oss ut på den 27 km långa Houtribdijk som tar oss till poldern Flevoland som bildades 1986. Snart är vi tillbaka på vårt hotell efter en härlig och annorlunda dag i Holland. Middag på kvällen. Ca 30 mil

Dag 6 Sparrenhorst - Kielbåten 
Vi äter frukost och åker sedan mot Kiel. Vi kliver ombord på Kielbåten får våra hytter och äter en stor buffé ombord. 

Dag 7 Kielbåten – Hemorten
Vi äter frukost ombord under tiden båten sakta angör Göteborgs vackra skärgård. Väl iland tar vi bussen åter till våra respektive hemorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/4Se allaStora Hollandsresan via Kiel
Reseledare: Heikki
> 67 990:-BokaMer information

Hotell

NH Veluwe

NH Veluwe

Kielbåten Ombord har vi hytter med våningsängar insides. Mot tillägg kan du få hytt utsides, med golvstående sängar eller utsides med golvstående sängar. Sparrenhorst NH Veluwe Sparrenhorst**** är ide...