Skip to main content

Holländska pärlor

Vi lär känna Holland i lugnt tempo. Från vårt hotell i mysiga Nunspeet gör vi fina utflykter. Under vår resa njuter vi av bl.a. underbara Giethoorn med smeknamnet ”Nederländernas Venedig”. Vi ser pitoreska Doesburg och äter pannkakor i Arnheim. Följ med oss på en annorlunda resa i trevliga Holland.

Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjeresa,
 • 5 nätter på hotell,
 • 5 frukost,
 • 5 middagar,
 • 3 luncher,
 • alla utflykter enligt program,
 • reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Bremen

  Avresa från våra hemorter på morgonen. Vi stoppar för hungriga magar på Björkäng Vägkrog innan vi kommer till Helsingborg och färjan mot Danmark. Nästa färja tar vi från Rödby - Puttgarden. I Bremen väntar hotell oss med middag och sköna sängar. Ca 70 mil

 • Dag 2: Vi kör till Holland

  Frukost och avresa mot Holland. Vi är på väg tilli charmiga Giethoorn som är en relativt okänd pärla. Den lilla orten har fått smeknamnet ”Nederländernas Venedig” då delar av samhället saknar vägar och husen endast nås med båt eller till fots. Vi börjar besöket med lunch innan vi gör en guidad båttur genom kanalerna. Vi passerar under träbroarna som förbinder kvarteren med alla sina blomsterkantade trädgårdar. Efter båtturen kan vi titta lite på egen hand innan vi fortsätter med vår buss till vårt hotel I Nunspeet. Incheckning för 3 nätter. Gemensam middag på kvällen.

  Vi kör till Holland
 • Dag 3: Häst & vagn, pannkakor och slottsträdgård.

  Frukost och avresa mot pittoreska Doesburg. Här byter vi färdmedel och får en rund tur i byn med häst och vagn. Rundturen avslutas på Senapsmuseet där vi även får lite smakprov. Vi forsätter färden mot Pannenkoekenhuis Den Strooper där lunchen serveras. Vi skall äta pannkakor som man gör det i Holland! Här blir det pannkakor med olika pålägg. I Apeldoorn besöker vi Paleis Het Loo. Slottet byggdes som ett jaktslott i slutet av 1600-talet och omgärdas av en magnifik slottsträdgård som för tankarna till Versailles. Här får vi fri tid att vandra runt och njuta av den fantastiska trädgården. Efter besöket återvänder vi till mysiga Nunspeet och vårt hotel.

  Häst & vagn, pannkakor och slottsträdgård.
 • Dag 4: Poldrar, ost och befästa byar

  Vi sticker från hotellet på morgonen och far ut på poldern Flevoland som bildades 1986. Poldrar är de markområden som man sjösänkt och torrlagt. I Lelystad ger vi oss ut på den 27 km långa Houtribdijk som delar sjöarna Markermeer och IJsselmeer. Vi stannar mitt på för att njuta av utsikten innan vi fortsätter till Enkhuizen där vi når ”fastlandet” igen. I Volendam stannar vi för ostprovning och en glimt av tillverkningen. Färden fortsätter sedan söderut mot Broek in Waterland som är en liten sig by med kanaler och sjöar. Här äter vi också dagens lunch. Efteråt forsätter vi till Naarden som är en befäst by med vallgrav runtomkring. Byn där den bäst vevade i Nederländerna och här får vi en rundvandring med lokalguide. Framåt kvällen beger vi oss hem till vårt hotell där middagen väntar.

  Poldrar, ost och befästa byar
 • Dag 5: Mot Ahrensburg

  Sovmorgon, frukost och avresa norrut. Vi kör in i Tyskland och passerar Bremen. I Ahrensburg checkar vi in på hotell och äter middag.

 • Dag 6: Hemåt igen

  Frukost och avresa norrut. Vi stannar på en gränshandel för inköp innan vi når färjan i Puttgarden. Via Danmark når vi snart Helsingör och färjan över till Helsingborg. Vi kör norrut genom Skåne och Halland till Varberg där vi gör ett stopp på Björkäng Vägkrog. I Göteborg möter våra anslutningsbussar oss för färd till våra hemorter.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka CirkleK - Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg ForSea bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 490:-
 • Avbeställningsskydd 450:-
 • Platsbokning i bussen 100:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/7-2023 söndagHolländska pärlor
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 68 990:-Boka

Boende

Villa Vennendal
Bremen InterCity Hotel Bremen***+ Nunspeet Villa Vennendal**** Ahrensburg Hotel am Schloss***+
Villa Vennendal
Bremen InterCity Hotel Bremen***+ Nunspeet Villa Vennendal**** Ahrensburg Hotel am Schloss***+

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.