Skip to main content

Lübeck julmarknad 3 dagar

Lübeck har den kanske mest kända julmarknaden i Tyskland för oss svenskar. Här hittar man allt som har med julen att göra och lite till. Breite Strasse är gågatan, där alla stora affärer och varuhus finns, här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas! Ett besök här är bara ett 'måste'! Det finns också många intressanta sevärdheter, som t ex Holsentor, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus, stora torget 'Markt' med alla sina försäljningsställen, Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer, hantverksmarknader mm. Följ med oss och shoppa julklapparna i Lübeck.

 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjeresor,
 • 2 nätter på hotell,
 • Del i dubbelrum,
 • Frukost,
 • Stadsrundtur i Lübeck,
 • Reseledarservice,
 • Max bagagevikt 50 kg.
Omdömen
 • Mycket duktig och trevlig guide.
  Resenär
 • Underbar körning. Lugnt och bra hela tiden. Artig och trevlig.
  Resenär
 • Vi tar nog med oss fler släktingar nästa julresa.
  Resenär
 • Vi kommer igen nästa år
  Resenär
 • Morgan; en supertrevlig man i sina bästa år! mjuk och fin busstur. fick fina tips på god mat och olika resmål. rent och snyggt i bussen. åker gärna med igen.
  Resenär
 • Heike mkt noggrann, gav mkt tydlig och bra information kontinuerligt under resans gång. Fantastiskt mkt kunskap historiskt under hela resan om olika platser vi passerade. fin rundtur i Lubeck! väldigt hjälpsam. fick mkt bra info om övriga resor som finns framåt, skulle vilja åka igen med Morgan och Heiki. allt var super!!!
  Resenär
 • Superbra!!!
  Resenär
 • Morgan från Lysekil är den bästa chaufför jag åkt med och jag har åkt med många. Åker gärna många flera resor med honom.
  Resenär
 • Vi hade verkligen tur med vädret också ;-
  Resenär
 • Som sagt, Eva o Jocke var ett mycket bra team. De kunde sina saker. Ett mycket bra upplägg.
  Resenär
 • Toppenresa
  Resenär
 • För oss var det en helt igenom trevlig och bra resa. Vi är så nöjda med allt. Med vänlig hälsning Eva och Kurt
  Resenär
 • Mycket duktig. Var med i trafiken till 100. Inga häftiga inbromsningar. Lugnt o fint. Riktigt bra chaffis.
  Resenär
 • Riktigt bra resa. Vi var 11 personer i gruppen o alla lika nöjda!! Tack!!
  Resenär
 • Mycket trevliga dagar i Lubeck åker gärna med er igen Och väldig tacksam för att det var reserverat platser tillsammans för vårt sällskap, eftersom vi steg på vid sista stoppet.
  Resenär
 • Mycket bra! Trevlig och skicklig chaufför! Vi var jätte nöjd med hans lugna sätt att köra.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Lübeck

  Avresa från hemorten enl. din bokningsbekräftelse. Vi gör ett stopp på Motell Björkäng utanför Varberg där möjlighet finns att köpa fika. Därefter fortsätter vår färd till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan från Rödby till Tyskland. På eftermiddagen/kvällen kommer vi fram till vårt hotell, där vi checkar in för två nätter. Ca 58 mil.

  Hemorten - Lübeck
 • Dag 2: Lübeck - Julmarknadsdag

  Efter den stora frukostbuffén väntar julmarknaden och alla butiker och caféer utan för dörren på oss med härliga erbjudanden. Vi startar med en kort rundtur där vi får bekanta oss med denna främsta av Hansastäder. Här finns många gamla fina och välbevarade byggnader som skapar en härlig fond till stadens julmarknader. Därefter har vi gott om tid att utforska den charmiga staden på egen hand. Passa på att njuta en bit mat och kanske en god glühwein.

  Lübeck - Julmarknadsdag
 • Dag 3: Lübeck - Hemorten

  Efter frukost lämnar vår buss Lübeck för denna gång. Via Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg kommer vi snabbt tillbaka hem till Sverige igen. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 58 mil

  Under resan kommer vi att besöka någon gränshandel för inköp.

  Lübeck - Hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
30/11-2021 tisdagLübeck Julmarknad - Hotel Atlantic
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-Boka
14/12-2021 tisdagLübeck Julmarknad - Hotel Atlantic
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-Boka

Hotell

Atlantic Hotel Lübeck
Hotellet ligger supercentralt i Lübecks gamla stadsdel, intill marknadstorget och kyrkan St. Petrikirche. Här finns gratis Wi-Fi, en bastu och ett fitnessrum med utsikt över floden Trave. De luftkondi...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Läs mer i din bokningsbekräftelse om hur det går till på just din resa.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.