Skip to main content

Information om Corona

Just nu talas det mycket om coronaviruset (covid-19) och många har självklart frågor inför bokade resor. Nedan redogör vi för de vanligaste. Vi på ReseMakar´n tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer alltid rekommendationer från myndigheter. Därför genomför vi inte resor till områden som där UD avråder från resa vid tidpunkten för avresa.

Kommer min resa att bli av?
Vår målsättning är att köra planerade resor. Men läget kan förändras på resmålen. Utrikesdepartementet är den myndighet som avgör vart det är säkert att resa. Om UD avråder från resor till någon region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan. I dagsläget har vi inga resor i närtid till resmål som är föremål för inställande. Om vi ställer in en resa kontaktar vi inbokade resenärer och ser över möjligheten att boka om till senare avresa, vill man inte det så återbetalas hela resans pris. Har du en resa inbokad om flera månader till ett område som idag avråds för resa så kommer vi närmare avresan (ca 14 dagar före) återkomma om resan ställs in. 

Jag har en planerad resa som jag vill åka på. Vad skall jag tänka på?
Det är egentligen ingen skillnad nu mot hur det brukar vara, Vi rekommenderar alltid att du har en bra reseförsäkring, kolla din hemförsäkring, kanske skaffa en  reseförsäkring. Kolla vilka villkor som gäller vid en ev olycka och om sjukdom skulle uppstå. I övrigt gäller samma råd på resa som hemma, var noga med handhygienen.

Jag vill avboka min resa, vad gäller? 
Vi följer de regler om avbokning som Konsumentverket tillsammans med reseindustrin satt samman. En resa bokad hos ReseMakar´n skyddas av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar efter dessa. Avbokning av resa kan endast göras under vårt kontors öppettider. I samband med avbokning tas avgifter ut i enlighet med paketreselagen.

Angående förbud mot större sammankomster.
För närvarande finns beslut om att förbjuda större sammankomster med fler än 500 personer. Till sammankomster räknas tex mässor, teatrar och stora event. I dagsläget genomförs de allra flesta föreställningar där vi är inbokade, men med färre i publiken. Färjelinjer är inte sammankomst utan räknas som ett transportmedel. Vi meddelar inbokade gäster om någon resa berörs av denna tillfälliga reglering.

Vågar jag boka en resa idag?
Självklart! Corona viruset lamslår tillfälligt vårt samhälle. Men det blir bättre tider. I skrivandets stund så har det kinesiska läkarteamet kommit till Europa och från Kina hör man om betydligt färre insjuknade och att samhället så smått börjar återgå till det normala. Även vi i Europa kommer igenom detta inom några veckor kanske en månad. Därför ger vi nybokningar från och med idag (13 mars) Fri ombokning.

Vid nybokning av bussresa från och med 13 mars 2020 gäller följande:
Du kan fritt omboka din resa till annat datum och liknande resa om detta görs senast 21 dagar före avresan. Skiljer priset mellan den bokade resan till den nya resan justeras priset efter den nya resans pris. Är den bokade resan på 1 - 3 dagar kan du omboka din resa ända fram till 14 dagar före avresa. Detta gäller endast nybokningar från 13 mars och tillsvidare. Den nya resan måste avgå senast den 13 mars 2021.

Sök resa