Skip to main content

Jeppe på berget - Tjolöholm

Status:
Ring för att boka

Musikalkomedin ”Jeppe på berget” med Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna, tillsammans på scen med en av landets största sommarensembler, i en anrik och storslagen kulturmiljö. 

Bonden Jeppe (Claes Malmberg) lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Nille (Marianne Mörck) spelar Jeppes fru som sköter gården och har tröttnat på svineriet och låter både tungan och piskan vina över sin suput till karl. Baronen och byborna vill spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel som Jeppe sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll….

En nyskriven musikal i unik lantlig miljö med två av Sveriges roligaste skådespelare i huvudrollerna. Spelplats är godsets gamla sädesmagasin, med svindlande högt i tak och fantastisk akustik.

Vi stannar och äter lunch kl 12:30 Sedan har vi 20 minuter bussresa kvar till Tjolöholms Slott. Ca 14:00 kommer vi till Tjolöholm och föreställningen börjar 15:00. En kvart efter föreställningens slut går bussen hem.

Den 10/8 äter vi lunch på Lyxells i Valda och vi par parkettbiljetter på rad 14-18. Totalt i "salongen" är det 40 rader. Alla platser är numrerade och under tak.

Sök resa