Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Hudiksvall

  Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på lämpligt ställe. Framåt kvällen har vi kommit till Hudiksvall där vi checkar in på Quality Hotel Statt Hudiksvall. Middag på vårt hotell. Ca 70 mil.

  Mot Hudiksvall
 • Dag 2: Längs Östersjökusten till Boden

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och fortsätter resan norrut. Vi gör två stopp för fika / lunch under dagen. Vår resa tar oss över Högakustenbron och vi stannar på rastplatsen. Härifrån tar man de bästa bilderna på denna vackra bro. Under dagen passerar vi förbi, och genom, namnkunniga norrländska städer och byar. Vad sägs om Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Framåt kvällen rullar vi in i Boden. Här väntar middag och sköna sängar på Quality Hotel Bodensia. Ca 64 mil.

  Längs Östersjökusten till Boden
 • Dag 3: Vintermarknaden i Jokkmokk

  Efter frukost reser vi mot Jokkmokk som vi når lagom till marknaden öppnar 10:00. Här finner du drygt 500 marknadsstånd med mat, hantverk, kläder, skinnprodukter och mycket mer. Upplev marknadsstämningen! Här är ett måste att besöka renracet nere på Talvatissjön eller köpa någon samisk specialitet. Vid 16:00 reser vi vidare med bagaget fyllt av minnen, korvar och ett och annat renskinn till Gällivare där vi blir väl mottagna på Grand Hotel Lapland. På kvällen serveras middag på hotellet. Ca 24 mil.

  Vintermarknaden i Jokkmokk
 • Dag 4: Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna

  Idag åker vi vidare norrut mot Kiruna och ishotellet i Jukkasjärvi. Vår guide visar oss hotellet som är byggt av is och snö på Torne älvs strandkant. Här ryms en stor samling av hotellrum, många rikt utsmyckade av olika konstnärer. Speciellt skall man titta på Isbaren och Iskyrkan. Vi får en rundtur genom anläggningen och också tid att titta på egen hand. Vi far därefter till Jukkasjärvi och Nutti Sámi Siida´s fina kåta. Här kommer vi få samiska skrönor serverade tillsammans med souvas som är saltat och rökt renkött. Till detta får vi glödkaka, lingonsylt, lingondryck och kaffe. Efter den fantastiska lunchen i den samiska kåtan tittar vi på den gamla kyrkan med sin berömda altartavla av Bror Hjorth. Vi fortsätter sedan vidare den sista biten in till Kiruna. Här får vi tid att titta på staden. Middagen i kväll äter vi på egen hand på någon av Gällivares restauranger. Ca 26 mil.

  Ishotellet 2018, varje år byggs det ett nytt, vem vet hur det ser ut när du är där!


  Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna
 • Dag 5: Längs vackra Inlandsvägen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter söderut. Vi gör två stopp för fika/lunch under dagen. Vi passerar under dagen Arvidsjaur, Sorsele, Storuman och Vilhelmina. Framåt kvällen har vi kommit till Östersund där vi checkar in på Scandic Östersund Syd. Middag på vårt hotell. Ca 72 mil.

  Längs vackra Inlandsvägen
 • Dag 6: Hemåt igen

  Idag skall vi köra den sista etappen hemåt. I Sveg stannar vi för bensträckare och kafferast innan vi fortsätter mot Vansbro där vi kan passa på att äta lunch. Med bagaget fullt av minnen och inköp når vi under eftermiddagen/kvällen våra respektive hemorter. Ca 70 mil.

  Hemåt igen