Jubileumsresa - Över Alperna!

Följ med oss på vår jubileumsresa ”Över Alperna” Vi reser från norr till syd och stannar till på några favoriter ur våra 25 år på vägarna! Det utlovas en annorlunda resa som vi avslutar i gamla kuroten Portoroz. Vi flyger hem från Kroatien och landar på bekväma Trollhättan - Vänersborgs flygplats! Här möter anslutningsbussar hem mot hemorterna!

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hannover
Välkommen med på vår jubileumsresa över Alperna till Portoroz. Så här på resans första dag reser vi med färjorna via Helsingborg-Helsingör och Rödby – Puttgarten till Tyskland. Väl iland kör vi vidare söderut till Hannover. Incheckning och middag på vårt hotell.

Dag 2 Hannover – Westendorf
Idag fortsätter vi söderut till mysiga byn Westendorf i de österrikiska alperna.

Dag 3 Westendorf - utflykt Gröna Österrike
Vi reser från vårt hotell ut i vackra Österrike. Vid ett ysteri får vi lära os mer om hur den berömda tyrolska osten framställs, och självklart provsmakar vi också. Vi kör genom vackra dalar och kommer så småningom till Kitzbühel som vi tittar närmare på och vi får också fri tid att upptäcka staden på egen hand. Vi är åter i god tid på vårt fina hotell där kanske någon vill besöka poolen eller ta en tur i den mysiga byn. Ca 10 mil

Dag 4 Westendorf – Utflykt ”La Bella Italia”
Idag gör vi en tur ”La bella Italia”. Via Brennerpasset och Europabrücke kommer vi fram till den italienska staden Vipiteno. Här finns många trevliga kaféer där man kan njuta av en cappuccino och vinhandlare som erbjuder sina drycker. Därefter stannar vi i Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi besöker den gamla medeltida stadskärnan, med det berömda ”Goldenes Dachl” – Det gyllene taket. Åter mot vårt hotell och aftonens 5-rättersmiddag. Ca 24 mil

Dag 5 Westendorf – Portoroz
Idag lämnar vi Tyrolen och tar oss upp på Alpernas topp. Vi kör den vackra vägen över Grossglockner (om vädret tillåter) till Heiligenblut. Vi får oändliga vyer, dramatiska naturformationer och många fotoögonblick. När vi kommer ner från bergen har vi kommit till Kärnten som vi snart passerar på vår väg till Portoroz. Incheckning och middag. Ca 38 mil

Dag 6 Portoroz utflykt Trieste och Lippizanerhästar
Vi besöker romerska Trieste där vi ser de historiska centrala delarna. I den lilla byn Lipiza ligger stuteriet som föder upp och tränar Lippizanerhästarna till spanska ridskolan i Wien. Ytterst få av hästarna klarar de höga kraven som  ställs på dem. Vi njuter av en uppvisning innan vi återvänder till Rosornas stad. Middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 7 Portoroz
Idag njuter vi av vår fina semesterstad. Vårt hotell ligger precis vid havet och har alla bekvämligheter man kan tänka sig. Om du vill kan du följa med vår reseledare på en utflykt med båt längs kusten. (ingår ej)

Dag 8 Portoroz – flyg hem.
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och fortsätter de sista tio milen till Pula och  flygplatsen. Under eftermiddagen flyger vi norrut till Trollhättan- Vänersborgs flygplats. Här möter bussar för fortsatt färd till påstigningsorterna.

Hotell

Jubileumsresa - Över Alperna!

****
Hannover Leonardo Hotel Hannover**** Bra hotell beläget i utkanten av Hannover Westendorf Hotel Jakobwirt****+ Fint hotell beläget i den mysiga byn Westendorf. På hotellet blir vi serverade 5 rättersmiddagar. Dert finns pool och bastu på hotellet. Portoroz Hotel Riviera**** Beläget vid havet i Portoroz. Inom- och utomhuspool.