Skip to main content

Jul med Carola i Steninge Slottslada

Med stor glädje välkomnas publiken till ännu en jul i Steninge stora slottslada där Carola håller kvar vid den genuina musikupplevelsen som blivit en efterlängtad tradition med stor succé då hon sjunger in julen tillsammans med ensemble.

Ingen annan artist i Skandinavien är så klart förknippad med julen som Carola. Vi hör julsånger som ’Hej mitt vinterland’ från Carolas allra första julalbum från 1983 i ett virvlande ’vinter-medley’ tillsammans med barnsångare i släden. Likaså de älskade sångerna från Betlehem där vi känner igen Carolas egenkomponerade ’Himlen i min famn’ och ’I denna natt’ mfl. Tillsammans med en 15 manna ensemble med musiker, kör och barnsångare fylls nord Europas största lada med hoppfulla toner ända upp till nock och rakt in i våra hjärtan med en glöd som värmer längre än O helga natts högsta ton!

Efter 38 års turnerande bjuder Carola hem publiken till slottsladan i Steninge slottsby, bara ett stenkast från där hon numera bor.
Här framför hon sina julklassiker och personliga gospelfavoriter i en julkonsert som hon själv regisserat och står som producent för. Endast ca 30 min från Stockholm.

’Drömmen om att fira in julen med publiken i en lantlig vacker miljö har blivit verklighet’ säger Carola. ’Alla blir lika positivt överraskade när de kommer in i den stora katedralen, som jag kallar ladan för. Stämningen blir precis så äkta och magisk som julens alla sånger förtjänar och som jag själv fick uppleva då jag sjöng in sångerna i Betlehem. De rör djupt vid mitt hjärta än idag och ger den frid och kraft på insidan jag själv behöver i jultid och kan ge vidare av. Publiken kommer från hela Skandinavien och från andra delar av världen för att få maximal julstämning med oss! Det är en oerhört stor ynnest och en mantel jag tagit emot med innerlig tacksamhet som jag önskar vårda på bästa sätt i berättelsen om julens mysterium, för gammal som ung i en himmelsk atmosfär och gemenskap. Publiken ska få med sig en upplevelse utöver det vanliga’ säger Carola med en övertygande ton i rösten.

Dag 1

Avresa från hemorten på morgonen. Vi stannar för möjlighet till lunch vid Brändåsen ca kl. 11:45. Vi fortsätter sedan till Uppsala där vi checkar in på Scandic Upplandia ca kl 15:00. Vid kl. 16:30 äter vi en tvårätters middag på hotellet och ca kl . 17:40 åker vi mot Stenige Slottslada dit vi anländer ca kl 18:30. Kl. 19:00 börjar föreställningen som pågår i ca 1 timma och 20 minuter. Vi har parkettbiljett Silver. När föreställningen är slut åker vi tillbaka till hotellet.

Dag 2

Vi äter frukost på hotellet och vid 11-tiden checkar vi ut och åker hemåt. Vi stannar vid Brändåsen för möjlighet till lunch och är åter på hemorten på eftermiddagen/tidig kväll.

Information om föreställningen:

Repertoar:

O come all ye faithful
Himlen i min famn
I denna natt
Go tell it on the mountain
Tro
Din tro ger liv
Hej mitt vinterland
I pray on christmas
O helga natt
mfl
+ en och annan gästsolist lär dyka upp under konsertens gång

Medverkande:

Jonathan Alfredsson, kapellmästare
Krydda Sundström, bas
Simon Liljeblad, trummor
Hanna Ekstedt, kör
Agnes Börsbo, kör
Andreas Christiansson, kör
Greg Curtis, kör/solist
Elsa Hildebrand, balettdansös
William Baker, operasångare
Zoe Häggkvist, barnsångare
Viola Börjesson, barnsångare
Elvira Kåhlin, barnsångare
Jaèl Kåhlin, barnsångare
Maja Söderström, barnsångare

 

’Klä dig varmt från topp till tå, här blir det julstämning med vantarna på’!
Slottsladan är vindtätad och plädar kring stolsplatserna finns att låna men vi uppmanar publiken att ha på sig sina varma ytterkläder. Garderob finns ej tillhanda.

Stämningen i vackra Steninge slottspark är oerhört harmonisk med allt den charmiga gamla Stenladan har att erbjuda av hem- och inredningsbutiker, Trädgårdsmästeriet och stor restaurang med fullständiga rättigheter och café.

Fotografering och inspelning från delar av konserten går bra med mobilkamera.
Egen medhavd mat & dryck får ej tas med in i ladan.

Är ni sugna på något ätbart i anslutning till konserten så finns följande att handla från Pontus Catering utanför slottsladan: mustig soppa, varm glögg, kaffe/te, kaffegodis, kondisbit och saffransbullar. Inne i slottsladan kan du köpa chips, julmust, coca cola/fanta, mineralvatten, öl och vin. Detta säljs innan konsertstart, ej när konserten pågår.

Inkluderat i resan
I resans pris ingår: Buss, del i dubbelrum, frukost, tvårättersmiddag, parkettbiljett Silver.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 06:30 17:45 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 07:45 18:10 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 15 08:00 15:00 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 08:50 17:20 0:-
Vårgårda Järnvägstationen 09:10 17:00 0:-
Vara Järnvägsstationen 09:30 16:40 0:-
Skara Resecentrum 09:50 16:10 0:-
Götene Rasta 10:15 15:45 0:-
Mariestad Rattugglan 10:35 15:25 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
11/12-2021 lördagJul med Carola i Steninge Slottslada 2 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 695:-Boka