Skip to main content

Julmarknader i Prag och Dresden

Status:
Ring för att boka

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt stannar vi för att njuta av staden, den häftiga shoppingen och självklart för att njuta av en traditionell glühwein på julmarknaden!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Hennigsdorf
Avresa från respektive hemort enligt avresetidtabellen till Helsingborg där vi möter våra resvänner. Vi kör över Danmark och kommer till Gedser där färjan mot Rostock väntar. När vi kör iland i Tyskland besöker vi någon av gränshandlarna för inköp av julens öl och kanske någon flaska av julsnapsen!  I Hennigsdorf checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter middag. Ca 45 mil fr Helsingborg

Dag 2 Hennigsdorf – Prag
Efter frukost fortsätter färden söderut. Vi börjar med en kort rundtur i Berlin, vi ser t ex Brandenburger Tor, delar av muren och säkert också forna torget i öst, Alexanderplatz. Färden söderut går på snabba och fina motorvägar och ganska snart passerar vi gränsen mot Tjeckien. Vid ca 16:00 når vi vårt hotell som ligger i centrala Prag ca 10 minuters promenad från Vaclavplatsen där du finner varuhus, affärer och mysiga restauranger. I kväll kan de som vill följa med vår reseledare på kvällsutflykt till någon av stadens ölhallar. Ca 38 mil

Dag 3 Prag
Vi njuter av hotellets härliga frukostbuffé innan vi möter vår lokalguide som tar oss ut på rundtur i Prag. Eftersom biltrafik är förbjuden i staden sker rundturen till fots och vi hinner bekanta oss med de historiska kvarteren. Efteråt är det dags att utforska några av Prags julmarknader. Den största hålls på Gamla stans torg, en kort promenad från vårt hotell. Här säljs hantverk, goda maträtter och självklart öl och annat gott. Det finns också stora kar med levande Karpfiskar som är ”ett måste” på det tjeckiska julbordet. När mörkret faller över staden blir den om möjligt ännu vackrare i belysningen från de tusentals ljuskällor som lyser upp torg och gränder.

Dag 4 Prag
Idag har vi ytterligare en dag i denna härliga stad. För de som vill ordnar vår reseledare en utflykt till borgområdet och en vacker promenad utför på ”Lilla Sidan”

Dag 5 Prag – Dresden – Oranienburg
Mätta och belåtna efter frukosten sätter vi oss tillrätta i vår buss och far norrut. Efter knappt två timmar når vi ”Florens vid Elbe”, Dresden. Vi stannar i centrum och vår reseledare tar med oss på en kort introduktionstur i centrum. Vi ser de stora sevärdheterna som SemperOperan, Zwinger och Frauenkirche innan vi släpps lösa längs shoppinggatorna och i den stora julmarknaden. Vid ca 16:00 kör vi vidare norrut till vårt hotell Hotel An der Havel i Oranienburg norr om Berlin. Incheckning och middag. Ca 38 mil.

Dag 6 Oranienburg – Hemorten
Vi börjar dagen med frukost och därefter reser vi vidare norrut till färjorna mellan Rostock - Gedser och mellan Helsingör - Helsingborg . Väl åter i Sverige möter vi våra anslutningsbussar som tar oss vidare mot Väster - eller Östergötland. Med bagaget fullt av minnen och kanske något inhandlat når vi våra hemorter under kvällen. Berlin– Helsingborg ca 45 mil.

Hotell

Hotel Ambiance

Hotel Ambiance

Berlin - Henningsdorf Wyndham Garden**** Beläget i Henningsdorf i utkanten av Berlin Prag Hotel Ambiance**** Hotellet är bra beläget i centrala Prag, ca 10 minuters promenad från Vaclavplatsen. Tunnel...