Kalifornien med Las Vegas & Grand Canyon

I Hollywood produceras många filmer och de mest kända platserna är exklusiva Bel Air och kändistäta Beverly Hills. På änden av en halvö mellan Stilla havet och San Franciscobukten finner vi San Francisco med den kända Golden Gatebron! Las Vegas är sinnebilden för amerikansk verklighetsflykt med sina neonskinande kasinon och hotell. Längs med huvudgatan, den berömda ”strippen”, överträffar hotellen varandra med fantastisk arkitektur och högklassig underhållning.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Till Los Angeles
Vi träffas på Landvetter och flyger till Los Angeles – the City of Angels. Vi checkar in på vårt hotell i Marina del Rey för 2 nätter. Middag på egen hand.

Dag 2 Rundtur i Los Angeles
Frukost. Under en stadsrundtur på 6 timmar i LA med lokalguide, ser vi bl a den berömda Hollywoodskylten, trottoaren Walk of Fame med sina 2 500 stjärnor, den berömda lyxgatan Rodeo Drive och Bel Air. Middag på egen hand idag. Från vårt hotell har du nära till Vencie Beach och alla restauranger där.

Dag 3 Los Angeles – Pismo Beach
Frukost. Buss till Santa Barbara, den charmiga kuststaden känd för sin gamla missionsstation och sin vackra arkitektur i spansk stil. Vidare till Solvang, danskstaden med korsvirkeshus och danska gatunamn. Här får man ett ”smakprov” av Danmark mitt i USA, så varför inte äta en ”smörrebröd”? Dagen avslutar vi i Pismo Beach där vi bor på Oxford Suites. Här är det ”happy hour” med dryck och snacks, innan kvällens middag som är på egen hand.

Dag 4 Pismo Beach - Highway 1 – San Francisco
Frukost. Vi reser vidare utmed kusten och idag reser vi den vackra vägen Highway 1. Vid första stoppet hoppas vi få se Sjöelefanter, I Monterrey tar vi lunch innan vi den pittoreska kuststräckan 17 mile drive. Vi anländer San Francisco och vår centralt belägna hotell Comfort Inn by the Bay. Vi äter en enklare kvällsmåltid innan det är sovdags.

Dag 5 San Francisco
Frukost. Vi börjar dagen med en sightseeingtur till bl a Golden Gatebron och Twin Peaks varifrån vi får en makalös utsikt om vädret är med oss. Turen tar oss även ner i hamnområdet Fishermans Wharf där folklivet är myllrande. Kanske vill du njuta av den lokala krabbsoppan ”Clam Chowder” till lunch? Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och en tur med stadens berömda gamla kabelspårvagnar kan rekommenderas. Det gäller att hålla i sig i backarna! San Franciscos Chinatown har den största kinesiska befolkningen utanför Kina, ikväll äter vi gemensam middag här.

Dag 6 San Francisco
Frukost. På förmiddagen gör vi en båttur ut till den beryktade fängelseön Alcatraz som idag är en nationalpark. På sin tid ansågs Alcatraz vara ett av världens mest rymningssäkra fängelser. Den ökände Al Capone satt här fängslad. Det har också använts vid olika filmer, bl a Flykten från Alcatraz. Vi tar sedan båten tillbaka och har eftermiddagen fri. För de som gillar shopping finns det gott om möjligheter för det. Middag på egen hand.

Dag 7 San Francisco
Frukost. I dag åker vi till Kaliforniens berömda vindistrikt. Vid Napa Valley breder vinodlingarna ut sig i det vackra landskapet som är Nordamerikas främsta vindistrikt. Vi besöker några vingårdar med tillfälle att både provsmaka och köpa med sig vin. Turen avslutats med en lunch och traktens vin. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg i staden.

Dag 8 San Francisco och flyg till Las Vegas
Frukost. Idag flyger vi till den världsberömda spelstaden Las Vegas. Vid ankomsten på kvällen gör vi en tur med bussen och får se "Las Vegas by night". Vi checkar in på vårt hotell, Excalibur Hotel, med fint läge på huvudgatan ”the Strip”.

Dag 9 Las Vegas
Vi äter en riklig frukostbuffé, något som man måste när man är i Las Vegas, sedan blir det rundtur med svensk lokalguide i denna smått overkliga stad mitt i öknen.  På eftermiddagen får vi några timmar på egen hand och kanske vill vi ta en promenad och se mer av staden eller bara ta det lugnt vid poolen. Reseledaren kan ge tips inför kvällens middag t ex vid de berömda vattenspelen framför Hotel Bellagio eller besöka någon av de fantastiksa showerna( ingår ej)

Dag 10 Extra utflykt Grand Canyon
Frukost. Dagen i Las Vegas på egen hand eller följ med på en oförglömlig resa med mindre plan till Grand Canyon och får se öknen, Hoover Dam, som är ett fantastiskt dammbygge och Coloradofloden. Kanske är detta resans höjdpunkt! Vi äter en enklare picnic lunch (ingår) under dagen. Resan hit ger oss stora fotograferingsmöjligheter och fantastiska vyer. Återresa med flyg och busstransfer tillbaks till hotellet. OBS! BOKAS I SAMBAND MED RESAN! Pris 2970:- På kvällen äter vi en stor "Las Vegas buffé". 

Dag 11/ 12  Hemresa
Frukost. Vi har en stor del av dagen till vårt förfogande innan vi sent på eftermiddagen åker till flygplatsen för hemresa. Ombord serveras måltider över Atlanten. Vi landar i London vid lunchtid (9/11)och byter mot Landvetter som vi når på kvällen.


 

Information inför resan

Information inför resan

Reseledare
Vår reseledare möter upp på flygplatsen och är med på hela resan.

Biljetter
Information om flygbiljett och mötesplats skickas ut ca 2 veckor innan avresa

OBS! Namn
Kontrollera ditt namn på bekräftelsen mot ditt pass. Det är viktigt att stavningen och alla namn stämmer överens mellan pass och flygbiljetterna.

Flyg
På Atlant-flyget serveras måltider.

Bagage
Du får maximalt ha med dig en resväska med maxvikt 23 kg. Handbagage får väga max 8 kg och storleken på väskan får max vara 55x40x20cm.

Pengar
I USA används dollar som Du växlar till dig hemma. Ta inte med svensk valuta då det kan vara svårare att växla på plats och det blir ofta till sämre växelkurs.

Betal- och Kreditkort
Kreditkort är nästan ett måste vid resa till Amerika. VISA, Mastercard och American Express accepteras i stort sett överallt. Kreditkort ersätter dock aldrig behovet av resecheckar och kontanter. Det kan ibland vara svårigheter att få ut kontanter på korten och det finns flera affärer, hotell etc som inte tar betal- eller kreditkort.

Obs! Det är stor skillnad på betalkort och kreditkort. Vid resa till Amerika är det kreditkort som är bästa alternativet. På de flesta hotell måste man lämna ett avdrag av betal/kreditkortet vid incheckning för att täcka eventuella extrautgifter (telefon, måltider etc).

Sjukvård
Det finns ett stort utbud av läkare och tandläkare i USA. Standarden på sjukhusen varierar. Generellt
sett är kostnaderna för läkar- och tandvård mycket höga. Besökare bör ha reseförsäkring/hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i USA. Utan försäkring krävs som regel betalning före behandling.

Försäkringar
Kontrollera om Era hemförsäkringar och kreditkortsbolag innefattar någon form av reseskydd och vad den innehåller, det brukar inte vara en hel komplett försäkring. Kontrollera detta noga före avresa. Vi kan genom Gouda erbjuda en tilläggsförsäkring till Er hemförsäkring.

Pass - in- och utresebestämmelser
För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än tre månader.

Det är obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan dock senast 72 timmar före avresa. Gå till https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 och fyll i formuläret.

Sedan 2004 krävs att alla resande till USA har ett maskinläsbart pass (EU-pass). För inresa med ett icke-maskinläsbart pass krävs visum.

Tider
Avresetid och beräknad hemkomsttid framgår av Ditt resebevis. 

El
Man använder 110V och adapter måste användas.

Dricks
I Amerika är dricks mycket vanligt. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Dricksen brukar inte vara inlagd i notans belopp. Dock skall tax, tillägget för skatt, inte förväxlas med dricks. Dricks för taxi bör också vara 15%. Man brukar även lämna lite dricks till busschaufförer, städerskor och bärarna på hotellet. Ca 1-3 $ väska och ca 1 $ per natt.
 

Hotell

Kalifornien

Kalifornien

****
Los Angeles Hilton Garden Inn**** Beläget i Marina del Rey, inte långt från Venice Beach. Marina del Rey ligger precis vid havet och det finns fina möjligheter till promenader i området. På hotellet finns pol och gym. Gratis WiFi i alla rum. Pismo Beach Oxford Suites***+ Ba hotell med pool. San Francisco Comfort Inn By the Bay*** Bra beläget, inte så långt från Fishermans Wharf. Gratis WiFi på hotellet. Las Vegas Excalibur hotel**** ...