Skip to main content

Kina - Mittens Rike

Status:
Fullt
Följ med på en spännande resa till ”Mittens rike”. Här får vi en mix av Peking med Kinesiska muren, Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden. I kejsarstaden Xian beser vi den mäktiga terrakottaarmén. Shanghai bjuder slutligen på såväl storstadspuls med världens näst högsta byggnad som en strandpromenad där de koloniala bank- och handelshusen står i skarp kontrast, mot de glittrande skyskraporna på andra sidan Huangpu-floden.
 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Mot Peking
Vi träffas på Landvetters flygplats vid lunchtid, vill du kan du åka med vår bekväma transfer till flygplatsen. Vi flyger via Amsterdam vidare till Peking.

Dag 2 Peking
Vi inleder vår vistelse med lunch och besök på Sommarpalatset, dit det kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Därefter åker vi till Qianmen Hotel där vi ska bo i fyra nätter. Middag serveras på en restaurang nära hotellet.

Dag 3 Pekings höjdpunkter
Vi startar dagen med att besöka Himmelska Fridens Torg samt Mao Zedongs sista viloplats. Därifrån fortsätter vi in till den Förbjudna Staden som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex. Dagen bjuder också på en tur med cykelriksha genom vindlande gränder liksom lunch hos en lokal familj.

Dag 4 Kinesiska muren
Norr om Peking möts vi av synen av den Kinesiska muren som ringlar sig fram över de trädklädda bergskammarna. Vi tar linbanan upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår på världens längsta byggnadsverk. Väl tillbaka i staden får vi avsmaka den delikata Pekingankan under vår middag tillsammans.

Dag 5 Himmelens tempel och fria aktiviteter
Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Nu har vi möjlighet att betrakta hundratals pensionärer som mjukar upp sina leder eller varför inte göra dem sällskap? Avslutningsvis besöker vi det magnifika templet, med sitt karakteristiska blålaserade tak, Himmelens tempel. Resten av dagen är till eget förfogande.

Dag 6 Tåg till Xian
Höghastighetståget kommer att ta oss till Xian – en av Kinas historiska huvudstäder och utgångspunkten för Sidenvägen. Vid ankomst tar vi oss till Ramada Xian Bell Tower Hotel där vi checkar in. Därefter tar vi en promenad på Xians imponerande stadsmur och så avrundas dagen med en middag i de livliga och gemytliga muslimska kvarteren.

Dag 7 Terrakottaarmén och flyg till Shanghai
Idag ser vi äntligen den mytomspunna Terrakottaarmén. Den ca 8.000 man starka armén föreställer kejsarens elitgarde med officerare, soldater och bågskyttar. Efter lunch går transfern till flygplatsen och ett eftermiddagsflyg tar oss till Shanghai. Middagen serveras på flyget. Vår transfer tar oss till Greenland Jiulong Hotel.

Dag 8 Gamla och nya Shanghai
I det som en gång var det gamla Shanghai besöker vi den utsökta Yu-trädgården för att sedan ta en promenad genom de charmiga gamla kvarteren. Efter lunchen bär det vidare till den andra sidan floden, till de glittrande skyskraporna. Här besöker vi det historiska muséet liksom utsiktsplatsen på 118:e våningen i Shanghai Tower – världens näst högsta byggnad. Efter middagen avrundas dagen med en spektakulär akrobatikshow.

Dag 9 The Bund och utflykt till vattenbyn Zhujilajiao
På morgonen bjuds det på en promenad längs The Bund, strandpromenaden längs floden Huangpu, där de koloniala bank- och handelshusen står i skarp kontrast mot de glittrande skyskraporna på andra sidan vattnet. Större delen av dagen är ledig eller varför inte följa med till ”vattenbyn” Zhujiajiao, en stad fylld med kanaler, broar och traditionella kinesiska hus. Det är en halvdagsutflykt och måste bokas senast 1 månad före avfärd. Kostnad: 460 kr inklusive lunch (min. 10 deltagare).  

Dag 10 Fri dag i Shanghai
Idag har ni möjlighet att utforska mer av denna fantastiska stad på egen hand. Er reseledare finns på plats med tips och det blir en fin avrundning på resan. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 11Flyg tillbaka till Sverige
Efter frukost blir det utcheckning och transfer till flygplatsen varifrån vi flyger hem till Sverige igen.

Karta

Hotell

Rundresa Kina

Rundresa Kina

Peking Qianmen Hotel Xian Ramada Xian Bell Tower Hotel Shanghai Greenland Jiulong Hotel