Klaipeda-kryss

Status:
Ring för att boka

Följ med oss till Klaipeda i Litauen och upplev något annorlunda. Staden är mysig med kullerstensgator och vindlande bebyggelse. I kurorten Palanga möter vi en trevlig gågata med massor av barer och restauranger. Gatan slutar vid stranden och den långa bryggan som löper ut i havet. Vi kryssar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda.

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Karlshamn

  Vi reser på förmiddagen från våra hemorter. I Varberg stannar vi för bensträckare och lunch för de som önskar. Sedan fortsätter vi mot Karlshamn. Här checkar vi in på färjan DFDS som tar oss till Klaipeda under natten. Efter avgång njuter vi en god middag i fartygets restaurang. Kanske blir det en tur i baren innan vi sover skönt i våra sängar.

 • Dag 2: Rundtur i Klaipeda och Palanga

  Under tiden vi äter frukost närmar vi oss Klaipeda. Vi seglar in i sundet mellan den ryska enklaven Kaliningrad och litauiska fastlandet. Fartyget lägger till och vi samlas i bussen för en rundtur med lokalguide. Under rundturen ser vi Klaipeda och härliga kurorten Palanga. Under rundturen ges tid för lunch och lite fri tid. Vi besöker det stora shoppingcentrat Akropolis innan vi återvänder till vår båt. Middag på kvällen.

  Rundtur i Klaipeda och Palanga
 • Dag 3: Karlshamn - Hemorten

  Efter frukost lägger båten till i Karlshamn och vi tar vår buss norrut. För att få variation i resan kör vi genom Småland hem. I Värnamo stannar vi för hungriga magar innan vi fortsätter mot Borås och till Göteborg för vidare färd norrut.

Hotell

Athena Seaways

Athena Seaways

Kliv ombord på färjan mellan Karlshamn och Klaipeda. Fartygen på linjen är enkla men det finns någonting för alla åldrar. De två restaurangerna ombord serverar antingen buffé eller à la carte,...