Skip to main content

Kroatien - VRSAR - flyg

Status:
Fullt
Vrsar – vår egen lilla semesterpärla vid Adriatiska havet. Byn påminner om Fjällbacka med husen klättrande efter sluttningarna ner mot vattnet. Hamnen kantas av en trevlig strandpromenad med affärer, restauranger, caféer och barer. Här är stämningen lugn och avkopplande. Vid hotellen finns små konstgjorda sandstränder och fina badplatåer med trappor ner i det kristallklara vattnet. Våra hotell ligger på promenadavstånd från centrum. Följ med och njut av Kroatien när det är som bäst.

Sök resa

Dagsprogram & utflykter

Måndag: Avresa vid måndag lunch från Trollhättan Vänersborgs flygplats till Pula (2,5 timmar). Vi flyger med BRA. Transfer till hotellet ca 50 minuter.
Tisdag - Söndag: Slappa, sola, följ med på utflykt eller utforska UNESCO skyddade Vrsar. Du har SEMESTER!
Måndag: Efter frukost transfer till flygplatsen. Flyg till Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Vi är åter i Trestad ca 17:00

VÅRA UTFLYKTER

Båttur till Rovinj


Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten!  Vi åker söderut från Porec via Limski kanal och lägger till någonstans där det finns möjlighet för sol och härliga bad. Sedan åker vi vidare till den otroligt mysiga staden Rovinj. Det första Du möter är en liten marknad i hamnen och sedan är det fullt med restauranger, cafeér och små gränder som slingrar sej upp mot kyrkan! Ombord på båten får vi en välsmakande lunch bestående av kött eller fisk och sallad. Under båtturen bjuds vi på lokalt vin. Pris 350 SEK

Pula - Istriens huvudstad

Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar och vi stannar till vid Limfjorden. Vi besöker den vackra amfiteatern som staden är uppbydd runt och som fortfarande används vid bl.a konserter och den årliga Kroatiska filmfestivalen i Juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från Romartiden. I Pula bor ca 62 000 invånare och det finns ett stort utbud av affärer för den shoppinglystne! Tid för lunch och shopping finns.
Pris: 350 SEK
 

Venedig

Följ med på heldagstur till denna sägenomspunna stad. Här får vi möjlighet att se Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset. Venedig har ca 200 kanaler, 400 broar och är byggt som en labyrint. Passa på att njuta av äkta italiensk glass, beundra kyrkorna, palatsen och alla de andra vackra byggnader som staden har att erbjuda. För många är den absoluta höjdpunkten på vistelsen att glida fram under Venedigs broar i en gondol! Vad Du än gör i denna romantikens stad, kommer minnen och intryck vara länge!
Vi åker snabbåt över som tar ca 3 timmar. Ombord finns ett litet café och även en Taxfree shop. Förköp : 595 SEK. Bokning på plats 645 SEK.

 

Karta

Hotell

Petalon

Petalon

Bra hotell beläget precis vid havet ca 1 km från centrum av Vrsar. Hotellet är renoverat 2014. På hotellet finns souvenirshop, cafe, bar och pizzeria. På hotellet finns trevligt poolområde med barnpoo...