Skip to main content

Kullabygden & Bjärehalvön

På Kullabygden & Bjärehalvön finns det alltid något att göra oavsett vad man är intresserad av. Unik natur, trädgårdar, gårdsbutiker, god mat och mycket mycket mer.  Vi bor i Helsingborg och njuter av fina utflykter till Kullabygden & Bjärehalvön. 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • 1 övernattning på hotell i Helsingborg i valt rumsalternativ,
 • 1 middag,
 • 1 frukost,
 • Utflyktsdag på Kullabygden inkl vinprovning och lunch,
 • Utflyktsdag Bjärehalvön inkl lunch,
 • Besök Birgit Nilssons museum,
 • Besök Norrvikens Trädgårdar.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten-Kullabygden-Helsingborg

   Avresa från våra hemorter. Idag ska vi besöka paradiset Kullabygden. Först ut blir Arilds vingård och här bjuds vi på vinprovning och äter en god lunch. Därefter åker vi till naturreservatet Kullaberg. Här upplever vi dramatiskt natur och ett unikt växt- och djurliv - allt förklarat på naturum Kullaberg längst ut på halvön vid Kullens fyr (78,5m ö h). Vidare besöker vi Mölle med sin mysiga hamn och trånga gränder. Därefter Höganäs, en gemytlig liten stad som är något av en keramisk ”vagga”, där traditionen av att skapa i lera ligger väl inbäddad överallt. Efter en härlig dag åker vi till Helsingborg och checkar in på Elite Hotel Marina Plaza för en övernattning och middag på kvällen.

   Hemorten-Kullabygden-Helsingborg
  • Dag 2: Helsingborg-Bjärehalvön-Hemorten

   Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och sätter oss tillrätta i vår buss för färd ut på Bjärehalvön. Vi börjar med ett besök på Birgit Nilssons museum i Svenstad. Efter en kort introduktion får vi ta del av utställningen med ljudguide. Utställningen har nytt tema varje säsong och här skildras Birgit Nilssons fantastiska karriär. Vidare fortsätter vi mot Hovs Hallar och bjuds på ett fascinerande skådespel. En av filmhistoriens mest berömda scener spelades in just i Hovs Hallar. Den dramatiska naturen blev en passande kuliss i öppningsscenen av Ingmar Bergmans film ”Det sjunde inseglet”. Vi fortsätter till den gamla fiskebyn och numera jetsetarnas Torekov. Vi äter en god lunch. Därefter besöker vi Norrvikens Trädgårdar som bjuder in till Skogens år. Trädgården uppfördes med början 1906 som bostad åt familjen Rudolf Abelin som hade rest en del i Europa och där fascinerats av olika trädgårdsstilar. På hemvägen stannar vi för fika för de som önskar på Björkäng Vägkrog innan vi når respektive hemorter.

   Helsingborg-Bjärehalvön-Hemorten

  Avgångs- och ankomsttider

  Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
  Vänersborg Parallellgatan 14 06:30 20:05
  Trollhättan Resecentrum HPL 15 06:45 19:50
  Uddevalla Museet Kampenhof 07:15 19:20
  Ljungskile Busstationen 07:35 19:00
  Stenungsund Hpl Munkeröd 07:50 18:45
  Kode Motorvägshållplatsen Södergående 07:55 18:40
  Kungälv St 1 Eriksdal 08:00 18:35
  Göteborg Stena Danmarksterminalen 08:20 18:15
  Kungsbacka Statoil Kungsbacka syd 08:45 17:50
  Varberg Motell Björkäng 10:00 16:45

  Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

  Karta

  Avgångar & priser

  AvresaDestinationLediga platserFrån pris
  5/7-2021 måndagKullabygden & Bjärehalvön 2 dagar
  Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
  > 62 890:-Boka

  Hotell

  Elite Hotel Marina Plaza
  Elite Hotel Marina Plaza ligger centralt i Helsingborg ca 350 meter från stranden Tropical Beach. Marina Bar & Bistro erbjuder en à la carte-meny. I puben The Bishop's Arms finns tillgång till...

  Mer information

  Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

  • Resor i Coronatid

   Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

   Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

   För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

  • Kan man boka plats i bussen?

   Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  • Måste jag ha pass med mig?

   Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

   Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.