Skip to main content

La Bohéme - GöteborgsOperan

I Paris stöter poeten Rodolfo ihop med en granne. Han känner att hon är kall om handen, hon berättar att hon heter Mimì. Förälskelse behöver inte inledas mer komplicerat än så. Men någonting är fel med Mimì, och parets och deras goda vänners intensiva livsstil gör inte saken bättre. Våren i Paris kommer inte bara med liv. Kärleken övervinner inte allt.

Puccinis La bohème är lätt att älska. I fyra korta akter fångar han essensen av ungdomsårens vårdslöshet, där själva ungdomen strålar, falnar och dör. Lycka och förtvivlan existerar sida vid sida. GöteborgsOperans uppsättning från 2020 – skapad av ett ungt, brittiskt team – utspelar sig på 1970-talet, en tid där de intellektuella bohemerna återuppstod till ljudet av studentrevolter och protestmarscher.

Med sin enastående uttryckskraft gestaltar svenska Ida Falk Winland för första gången den unga Mimìs skörhet och livsvilja. Dirigenten Vincenzo Milletarì borgar för att Puccinis musik får flyga lika högt som ungdomens drömmar.

Vi kommer till M/S Marieholm ca kl 12:15 och äter en tvårättersmiddag inkl. kaffe. Klockan 14:00 är det en introduktion till föreställningen för de som önskar. Föreställningen börjar 15:00 på GöteborgsOperan och vara i 2 timmar och 30 minuter inkl. 1 paus. Bussen avgår en kvart efter föreställningens slut.

Språk: Italienska. Textas på svenska och engelska.

Inkluderat i resan
Bussresa, parkettbiljett, tvårättersmiddag inkl. kaffe

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Strömstad Busstation 09:35 20:20 0:-
Skee Station 09:50 20:10 0:-
Tanum Rasta 10:10 19:50 0:-
Håby Rasta 10:35 19:25 0:-
Uddevalla Kampenhof 11:00 19:00 0:-
Ljungskile Busstation 11:20 18:40 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
30/4-2023 söndagLa Bohéme - Göteborgsoperan Parkettbiljett rad 9-12
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 475:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

  • Kan man boka plats i bussen?

    Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

    Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

  • Måste jag ha pass med mig?

    För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

    Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.