Skip to main content

Madame Butterfly på GöteborgsOperan

Status:
Fullt

Madame Butterfly


Opera i tre akter av Giacomo Puccini (1858–1924). Libretto av Luigi Illica och Giuseppe Giacosa. Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin. Yoshi Oïda regisserar Puccinis svidande vackra opera, en japansk tragedi om kulturkrockar och mänskliga relationer i internationella maktspel. Madame Butterfly är en studie i den skönhet och smärta som det innebär att vara människa. Lika tragisk som berättelsen är, lika skön är musiken. Det går en tråd mellan Puccinis musik och det mänskliga hjärtat – eller snarare tårkanalerna.

I centrum står Cio-Cio-San, kallad Butterfly, en stark ung kvinna som väljer möjligheten att få ett bättre  liv. I Japan köper sig den amerikanske sjöofficeren Pinkerton en ung hustru – geishan Madame Butterfly. Hon tar sin roll som amerikansk maka på fullaste allvar och kapar alla band till sin egen kultur och bakgrund. För honom är allt en lek. När deras barn föds blir spelet mellan makarna en fråga om liv och död.


Vi kommer till SS Marieholm kl 15.45 och äter en 2-rätters middag innan föreställningen kl 18.00 på Göteborgs Operan, den varar i 3 h inkl. paus.

Sök resa