Skip to main content

Malena Ernman & Helen Sjöholm mfl i Dalhalla

Status:
Fullt

I nio år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2018 blir inget undantag – nu är det klart att Malena besöker Dalhalla för tionde året i rad.

10-årsjubileet gästas av Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren under två kvällar i juli och får uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

Det är ingen överdrift att säga att Dalhalla har förändrat en del av mitt liv. Och det har varit en närmast total glädje! I sommar när vi firar 10-årsjubileum så blickar vi både framåt och tillbaka. Och vi gör det tillsammans med några av dem som har betytt mest för mig under de här tio åren. Mina idoler och nära vänner – Helen, Sarah och Nisse, hälsar Malena.

Sedan 2009 har över 74 000 människor sett Malena Ernman framträda i det gamla kalkbrottet Dalhalla. De numera traditionsmässiga sommarkonserterna har gästats av många framträdande musiker under åren, och 10-årsjubileet som äger rum den 7 och 8 juli bjuder på kära återseenden av inga mindre än Sarah Dawn Finer, Helen Sjöholm och Nils Landgren.

Det är en stor ära att få komma tillbaka till Dalhalla och sjunga med Malena och Helen och Nisse. 3 inspiratörer musikaliskt och mänskligt. Jag och Malena må komma från olika musikaliska världar men har alltid hittat anledningar och olika sätt att slå ihop dem, för att vi tycker om de oväntade och det ärliga i musik. Vi tycker om att sjunga med varandra och vi älskar att göra det i Dalhalla!, hälsar Sarah Dawn Finer.

 

Dag 1

Vi stannar för rast på förmiddagen och de som vill fika köper själva det de vill ha. Vi kommer till Borlänge ca 15:00 och checkar in Quality Hotel Galaxen som ligger centralt i Borlänge. 16:45 åker vi mot Dalhalla och på vägen stannar vi vid Moskogen och äter en middagsbuffé med en varmrätt, några olika sallader, smör, bröd & dryck samt kaffe och kaka. Vid ca 19:00 är vi på plats vid Dalhalla och föreställningen börjar 20:00. Den varar i ca 2,5-3 timmar och efter föreställningen åker vi tillbaka till hotellet.

Dag 2

Vi äter frukost på hotellet och 11:00 startar hemresan. Vi stannar längs vägen för rast och lunch på egen hand innan vi är åter vid hemorten på eftermiddagen/kvällen.

Sök resa

Karta

Hotell

Quality Hotel Galaxen

Quality Hotel Galaxen

Quality Hotel Galaxen ligger i centrala Borlänge, på bekvämt avstånd till nöjen, kultur, kommunikationer och shopping. Här finns allt under ett tak. Gratis WiFI på rummen. Hårtork finns...