Marlow med Rostock och Stralsund 4 dagar

Upplev två tyska julmarknader med mersmak. Vi börjar vår resa i Rostock där vi besöker julmarknaden och ser en av tysklands största marknader. Sedan fortsätter vi nästa dag på den betydligt mindre, men ack så mysiga marknaden i Stralsund. Missa inte hanverksutställningarna i rådhuskällaren och alla affärer längs gågatorna. Under resan bor vi i lilla orten Marlow på fina Recknitztal hotel där vi skäms bort med goda middagar varje kväll.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Tyskland
Avresa från hemorten på morgonen (enl resebevis)
till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan mot Tyskland. Vi stannar på någon av gränshandlarna innan vi fortsätter till resmålet. På efter middagen/kvällen kommer vi fram till vårt hotell, där vi checkar in för två nätter. 
ca 55 mil

Dag 2 julmarknadsdag i Rostock
Efter den stora frukostbuffén tar vi bussen till julmarknaden i Rostock. Butiker, caféer, restauranger och faktiskt hela staden är dekorarad i julens färger och dofter. Efter vår stadsrundtur väntar alla bodar och affärer på oss med härliga erbjudanden. Passa på att njuta en bit mat och kanske en god Glühwein. Framåt senare delen av eftermiddagen återvänder vår buss till vårt fina hotell i Marlow.

Dag 3 julmarknadsdag i Stralsund
Idag tar vi bussen 5 mil österut till julmarknaden i Stralsund. Efter vår stadsrundtur har vi tid att på egen hand upptäcka staden med sina gavelhus och vackra gamla byggnader. Självklret finns det gott om restauranger och affärer som stillar hunger och shoppingbegär. Framåt senare delen av eftermiddagen återvänder vår buss till vårt fina hotell i Marlow.

Dag 4 Tyskland - Hemorten
Efter frukost lämnar vår buss Tyskland för denna gången. Vi tar oss hemåt med färjor mot Sverige och beräknas vara åter i Göteborg kl 19:30.

Hotell

Recknitztal Hotel Marlow

****
Mycket bra hotell med fina rum beläget i Marlow, 3 mil från Rostock och 5 mil från Stralsund. Hotellet erbjuder restaurang och gratis WiFi i hela byggnaden.