Skip to main content

Midsommar på Skansen

Status:
Ring för att boka

På Skansen vet man hur man firar en riktig svensk midsommar!

2018-06-21   Torsdag

Vi åker med buss upp till Stockholm, med stopp för fika/lunch. Med oss på bussen har vi vår reseledare som tar hand om oss. Bussen tar oss till Drottningholm där vi får en stund i slottsparken innan det är dags att åka båt in till Klara Mälarstrand mitt i Stockholm vid Stockholms stadshus. En trevlig tur på Stockholms vattenvägar. Vi tar en kort titt på huvudstaden innan bussen tar oss till vårt hotell, Quality Hotel Friends i Solna där vi ska bo två nätter intill Friends Arena. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

2018-06-22       Fredag

På midsommarafton äter vi frukost på hotellet och åker på förmiddagen in till Stockholm. Eftermiddagen och tidig kväll tillbringar vi på Skansen innan bussen tar oss tillbaka till hotellet

På Skansen är det fullt program denna dag med klassiskt svenskt midsommarfirande. Det binds björklövskransar och man kan se på när de högtidligt reser den lövade majstången. Efteråt blir det en stor midsommardans när Skansens folkdanslag och Skansens spelmän bjuder upp till dans och lekar runt majstången. Marknadsbodarna är fulla av hantverk och närproducerad mat till försäljning. Det kommer vara musikunderhållning mm, men 2018 års program är ännu inte fastställt.

2018-06-23    Lördag

Midsommardagen börjar med frukost och sedan checkar vi ut från hotellet. Vi tar bussen till Sigtuna som grundades år 970 som Sveriges första stad för mer än tusen år sedan. Här får vi en guidning med buss innan vi ges möjlighet att köpa lunch. Med mätta magar åker vi sedan hem till Västkusten.

Sök resa

Hotell

Quality Hotel Friends

Quality Hotel Friends

Bredvid nationalarenan Friends Arena hitta du Quality Hotel Friends. Här bor du bredvid Mall of Scandinavia, Stockholms nya, fina shoppinggalleria med ett stort utbud av affärer och restauranger. På h...