Skip to main content

Montenegro Budva

Pris från:
11 990:-
Dagar:8
Direktflyg Trollhättan/Vänersborgs flygplats - Dubrovnik. Vacker transfer mellan Dubrovnik & Budva. 7 nätter på hotell med del i dubbelrum inkl halvpension, utflykt till Skadar och Kotor. Reseledarservice
Boka resa

Res med oss till Montenegro, årets nyhet! Landet är nytt men kanske ändå välbekant för alla oss som gillar Kroatien. Men Montenegro är billigare, charmigare och kanske lite mer imponerande än sitt grannland. Fina stränder, kristallklara vatten, gröna öar, idylliska medeltidsstäder och läcker mat på närodlade råvaror. Blir det Montenegro i år?

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Trollhättan Vänersborgs flygplats - Budva
Flygplatsen öppnar kl 07:30 och vårt plan går kl 09:05 (incheckningen stänger 08:20) till Dubrovnik. Flygtiden är 3 timmar och 15 minuter och ombord ingår en enkel måltid inkl kaffe eller te. Övrig dryck finns till försäljning. Väl i Kroatien väntar anslutningsbuss som tar oss till vårt hotell. Incheckning och semestern har börjat! (75 km)

Dag 2-7 Budva
Vi har ledigt i solen! Runt vårt hotell finns flera stränder och fina badplatser. Om man vill se mer av Budva så tar man sig enkelt till centrum. Vår reseledare finns med under hela vistelsen och gör uppskattade utflykter till Skadar och Kotor som ingår i resans pris! 

Dag 8 Budva - Trollhättan Vänersborgs flygplats
Utcheckning på morgonen och vi tar vår transferbuss till Dubrovniks flygplats. Kl 13:15 lyfter vårt plan mot Sverige och det landar 16:30 på Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Vi skiljs åt, men kanske ses vi snart igen på någon ny resa!

Våra utflykter

Utflykt till Skadarsjön med båttur

Vi åker buss till Balkans största sjö Skadar som delas mellan Montenegro och Albanien. Sjön är ett av Europas viktigaste fågelreservat för våtmarksfåglar och storleken varierar dramatiskt med årstiderna. Sjön ligger omringad av mysiga byar, vingårdar och ett naturskönt landskap. Vi gör en båttur på sjön och serveras lunch. Utflykten ingår i resans pris.

 

Utflykt till Cetinje och Kotor

Vi åker till den gamla kungliga huvudstaden Cetinje belägen på 670 meters höjd över havet. Här tittar vi på den charmiga staden och besöker Sankt Nikolaspalatset som idag är ett museum. I byn Njegusi får vi prova den inhemska osten innan vi fortsätter till Kotor som ligger längst in i den vackra Kotorbukten. Staden har en stadskärna som är världsarvslistad och omringas av en stadsmur. Utflykten ingår i resans pris.

Barnrabatt

Barn till och med 12 år får 2 990,- i rabatt när de bor i rum med två fullbetalande. Max 1 extrasäng per dubbelrum.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/9TrollhättanMontenegro - Budva - Flyg från Trollhättan-Mediteran Budva
Reseledare: Heikki
111 990:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/9TrollhättanMontenegro - Budva - Flyg från Trollhättan-Hotel Falkensteiner
Reseledare: Heikki
> 612 490:-BokaMer information

Hotell

Hotel Falkensteiner Montenegro

Hotel Falkensteiner Montenegro

Trevligt hotell beläget i Becici, 4 km från Budvas gamla stadskärna. Hotellet har privat strand med solstolar och parasoller. Som gäst har du tillgång till SPA & fitnesscenter, casino, 2 restauranger...
Mediteran Budva

Mediteran Budva

Fint hotell beläget i Becici, 2 km från Budvas gamla stadskärna. Hotellet har privat strand med solstolar och parasoller. Som gäst har du tillgång till SPA, äventyrsbad och flera pooler. Rummen har lu...