Skip to main content

Möt våren i tre Medelhavsländer

Det Adriatiska havet lockar med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien.

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 16 kundenkäter
 • Trygg och bra körning ,snäll och trevlig reseledare. Ett stort plus är att det var gemensamma middagar
  Resenär
 • Heikki och Jocke, ett suveränt lag!
  Resenär
 • Jocke och Heikki är fantastiska! Resemakarn skall ha en stor eloge för att resan genomfördes med så få deltagare. 👏 Glad Påsk!🐓🐥🐣
  Resenär
 • En helt underbar resa fina länder att besöka Slovenien Kroatien Tjeckien resa genom Österrike så vackert , fina hotell har ni erbjudit, 1v i Portoroz perfekt det fanns tid till ledig dag el 2 go mat TOPPEN reseledare Heikki toppen chaufför Jocke😆 denna resa rekommenderas å det varmaste nu är jag sugen på att resa mer med Resemakarn TACK från Larssons
  Resenär
 • Underbar resa! Bra utflykter, fantastisk reseledare och chaufför. Det enda vi möjligtvis saknat är information innan resan vilka valutor som man kan behöva ha med sig.
  Resenär
 • Det var en fantastisk resa! Programmet var väldigt genomtänkt och förberett - jag fick många intryck, såg mycket intressant och fick samtidigt en god vila. Erfaren, skicklig busschaufför Jukki och utmärkt reseledare Heiki gjorde resan fantastiskt bra. Jag är mycket nöjd och rekommenderar ReseMakarn
  Resenär
 • En otroligt fin resa, blev överraskad att vi blev så få resenärer. Heikki som reseledare och Jocke som chaufför var en underbar konstallation, vi blev behandlade som verkliga vip gäster och njöt i fulla drag av allt vi upplevde. Rekommenderar helt klart resan till alla som är nyfiken på denna och övrigt i Resemakarn´s utbud. Mats Andersson, Lars Åke Oscarsson
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten till Berlin

  Vi reser från våra hemorter mot Björkäng utanför Varberg. Här stannar vi för fika för de som önskar innan vi fortsätter mot Helsingborg. Här kommer våra reskamrater från Östergötland och vi skiftar lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Helsingör och kör de 20 milen över Danmark till Gedser för nästa färja till Tyskland. I Hennigsdorf, på randen till Berlin, når vi vårt hotell Wyndham Garden där vi checkar in och äter middag. Ca 70 mil.

  Hemorten till Berlin
 • Dag 2: Till Rosenheim

  Efter frukost far vi in i Berlin och gör en snabb rundtur innan vi tar oss ut på vägarna mot Bayreuth, Nürnberg och München. I Rosenheim, i södra Bayern, når vi Landgasthof-Hotel Happinger Hof som blir vårt nästa hotell. Incheckning och middag.

  Till Rosenheim
 • Dag 3: Till Portoroz

  Vi lämnar Rosenheim på morgonen och kör vackra vägar över Alperna till Sloveniens härliga huvudstad Ljubljana som vi besöker under några timmar på eftermiddagen. Tidig kväll kommer vi till fina Hotel Riviera som skall bli vårt hem de närmaste 7 nätterna. Middag på kvällen. Ca 40 mil

  Till Portoroz
 • Dag 4: Portoroz & Piran

  Första dagen utforskar vi närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Vi är tillbaka på vårt hotell under eftermiddagen och kan njuta av pärlan Portoroz och vårt fina hotell. Middag på hotellet på kvällen.

  Portoroz & Piran
 • Dag 5: Ledig dag

  En ledig dag i vårsolen i Slovenien är inte illa! Flanera längs strandpromenaden, bada i de uppvärmda poolerna eller bara sitt på ett café och njut av våren! Middag på kvällen på vårt hotell.

  Ledig dag
 • Dag 6: Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen

  Efter en avkopplande dag på hotellet ska vi utforska några sevärdheter inåt landet. Lipica anses vara stamorten för Lippizanerhästarna och Lipica hingstfarm är idag en stor uppfödare och ett intressant besöksmål. En lokalguide visar de stora domänerna och vi får bekanta oss med hästarna. Via ett skogs- och bergslandskap når vi därefter strax den natursköna Vipavadalen. Här har man producerat vin sedan romartiden och idag finner vi otaliga producenter längs vinvägen. I orten Vipava, som dalen är uppkallad efter, ligger ett trevligt vinotek i byns mitt. Vi besöker en av de många vingårdarna för att prova dalens stolta viner och är tillbaka i Portoroz under sen eftermiddag. Middag på vårt hotell.

  Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen
 • Dag 7: Trieste & slottet Miramare (Italien)

  Trieste tillhörde den habsburgska monarkin under drygt 500 år, men tillföll Italien efter första världskriget. Under en stadsrundtur får vi bl.a. se det vackra huvudtorget Piazza Dell’Unita, Teatro Romano och Canal Grande. Efter att ha flanerat runt ett par timmar besöker vi slottet Miramare och parken med exotiska växter och blommor. En guide visar oss runt och berättar historien om slottet vid havet som uppfördes av kejsare Franz Josefs bror Maximilian. Vi återvänder mot Portoroz och vårt hotell.Middag på kvällen.

  Trieste & slottet Miramare (Italien)
 • Dag 8: Ledig dag

  Idag tar vi paus i Portoroz och njuter av ledigheten. Middag på vårt hotell i kväll.

 • Dag 9: Porec & Rovinj (Kroatien)

  Portoroz och vårt hotell ligger inte långt från den kroatiska gränsen och idag gör vi en utflykt till de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda städerna har historiska stadskärnor belägna på halvöar och de är charmiga med sina trånga gränder och otaliga serveringar längs havet. På hemvägen gör vi halt hos en kroatisk vinbonde och provar Istriens viner. Middag på hotellet även i kväll.

  Porec & Rovinj (Kroatien)
 • Dag 10: Mot Salzburg

  På morgonen lämnar vår buss Slovenien och Portoroz. Vi kör vackra vägar över Alperna och kommer under tidig eftermiddag till Salzburg och vårt centrala hotell Mercure Salzburg City. På eftermiddagen och under kvällen kan vi uppleva den underbara staden Salzburg genom egna strövtåg och middag på egen hand.

  Mot Salzburg
 • Dag 11: Mot Plzeň

  Vi tar en lite lat morgon och far vid 10-tiden vidare norrut. Vi svänger in i Tjeckien och besöker Pilsner Urquells tillverkning och får en rundvisning. Givetvis får vi även prova de gyllene dropparna! Incheckning och middag på Vienna House Easy i Plzeň. Ca 30 mil

  Mot Plzeň
 • Dag 12: Mot Rostock

  Frukost och avresa. Vi far norrut genom Tjeckien och in i Tyskland. Framåt kvällen har vi kommit till Rostock där vi checkar in och äter middag på Kleine Sonne. Ca 65 mil.

  Mot Rostock
 • Dag 13: Hemåt igen

  Efer frukost far vi ut till Calles för lite shopping innan färjan tar oss åter mot Danmark. I Helsingborg möter vi anslutningsbussar för fortsatt färd mot Väster- respektive Östergötland. Vi fortsätter vidare mot Göteborg som vi når 19:30 och här väntar anslutningsbussar för färd mot Trestad eller Skaraborgshållet.

Boende

Hotel Riviera
Hotellet är 4-stjärnigt och alla rum är utrustade med luftkonditionering, minibar, safe, LCD-tv och fri Wi-Fi. En del rum har också balkong, vilket man kan boka mot tillägg. På hotellet finns inomhus-...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.