Skip to main content

Möt våren i tre Medelhavsländer

Det Adriatiska havet med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur som inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz, och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien.

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • 11 nätter på hotell
 • 11 frukost
 • 11 middagar
 • Utflykter enligt program
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: hemorten till Berlin

  Vi reser från våra hemorter mot Jörkäng utanför Varberg. Här stannar vi för fika innan vi fortsätter mot Helsingborg. Här kommer våra reskamrater från Östergötland och vi skiftar lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Heslingör och kör de 20 milen över Danmark till Gedser för nästa färja till Tyskland. I Henningsdorf, på randen till Berlin når vi vårt hotell Wyndham Garden där vi checkar in och äter middag. Ca 70 mil.

  hemorten till Berlin
 • Dag 2: Till Rosenheim

  Efter frukost fortsätter vi färden och far in i Berlin och gör en sanbb rundtur innan vi tar oss ut på vägarna mot Bayreuth, Nürnberg och München. I Rosenheim i södra Bayern når vi Landgasthof -Hotel Happingerhof som blir vårt nästa hotell. Incheckning och middag.

  Till Rosenheim
 • Dag 3: Till Portoroz

  Vi lämnar Rosenheim på morgonen och kör vackra vägar över alperna till Sloveniens vackra huvudstad Ljublijana som vi besöker under några timmar på eftermiddagen. Tidig kväll kommer vi till fina hotell Riviera som skall bli vårt hem de närmaste 7 nätterna. Middag på kvällen. Ca 40 mil

  Till Portoroz
 • Dag 4: Portoroz & Piran

  Första dagen utforskar vi närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Vi är tillbaka på vårt hotell under eftermiddagen och kan njuta av pärlan Portoroz och vårt fina hotell. Middag på hotellet på kvällen.

  Portoroz & Piran
 • Dag 5: Ledig dag

  En ledig dag i vårsolen i Slovenien är inte illa! Flanera längs strandpromenaden, bad i de uppvärmda poolerna eller bara sitt på ett café och njut av våren! Middag på kvällen på vårt hotell.

  Ledig dag
 • Dag 6: Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen

  Efter en avkopplande dag på hotellet ska vi utforska några sevärdheter inåt landet. Lipica anses vara stamorten för Lippizanerhästarna och Lipica hingstfarm är idag en stor uppfödare och ett besöksmål. En lokalguide visar de stora domänerna och vi får bekanta oss med hästarna. Via ett skogs- och bergslandskap når vi strax den natursköna Vipavadalen. Här har man producerat vin sedan romartiden och idag finner vi otaliga producenter längs vinvägen. I orten Vipava, som dalen är uppkallad efter, ligger ett trevligt vinotek i byns mitt. Vi besöker en av de många vingårdarna för att prova dalens stolta viner och är tillbaka i Portoroz under sen eftermiddag. Middag på vårt hotell.

  Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen
 • Dag 7: Trieste & slottet Miramare (Italien)

  Trieste tillhörde den habsburgska monarkin under drygt 500 år, men tillföll Italien efter första världskriget. Under en stadsrundtur får vi bl.a. se det vackra huvudtorget Piazza Dell’Unita, Teatro Romano och Canal Grande. Efter att ha flanerat ett par timmar besöker vi slottet Miramare och parken med exotiska växter och blommor. En guide visar oss runt och berättar historien om slottet vid havet som uppfördes av kejsare Franz Josefs bror Maximilian. Vi återvänder mot Portoroz och vårt hotell.

  Trieste & slottet Miramare (Italien)
 • Dag 8: Ledig dag

  Idag tar vi paus i Portoroz och njuter av ledigheten. Middag på vårt hotell i kväll.

 • dag 9: Porec & Rovinj (Kroatien)

  Portoroz och vårt hotell ligger inte långt från den kroatiska gränsen och en dag gör vi en utflykt till de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda städerna har sina historiska stadskärnor belägna på halvöar, och de är lika charmiga med sina trånga gränder och otaliga serveringar längs havet. På hemvägen gör vi halt hos en kroatisk vinbonde och provar Istriens viner. Middag på hotellet även i kväll!

  Porec & Rovinj (Kroatien)
 • Dag 10: Mot Fürth

  På morgonen lämnar vår buss Slovenien och Portoroz. Vi kör vackra vägar över Alperna och kommer under tidig kväll till Fürth där vårt hotell Fürther hotel Mercure Nürnberg West väntar med middag och sköna sängar.

  Mot Fürth
 • Dag 11: Mot Rostock

  Idag kör vi vidare norrut genom Tyskland och når under tidig kväll Rostock. Middag och incheckning på IntercityHotel.

  Mot Rostock
 • Dag 12: Hemåt igen

  Efer frukost far vi ut till Calles för lite shopping innan färjan tar oss åter mot Danmark. I Helsingborg möter vi anslutningsbussar för fortsatt färd mot Väster- respektive Östergötland. Vi fortsätter vidare mot Göteborg som vi når 19:30 och här väntar anslutningsbussar för färd mot Trestad eller Skaraborgshållet.

  Hemåt igen

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/4-2022 lördagMöt våren i tre Medelhavsländer 12 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 613 990:-Boka

Boende

Hotel Riviera
Hotellet är 4-stjärnigt och alla rum är utrustade med luftkonditionering, minibar, safe, LCD-tv och fri WiFi. En del rum har också balkong, vilket man kan boka mot tillägg. På hotellet finns inomhus-...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.