Skip to main content

Uddevalla - Nordens Venedig

Vi inbjuder till en spännande resa genom Bohusläns historia. Allt speglat från staden vid Byfjorden, Uddevalla, vars dramatiska historia innehåller allt. Förödande stadsbränder, uppslitande gränsfejder, lättsamt badortsliv, framgångsrik varvsepok och sill som gått till ... om och om igen! Så gör som Carl von Linné och förundras över känslan att komma till Nordens Venedig. Känn er välkomna till en heldag där vi varvar intressanta besök med avkopplande stunder för lunch och fika.
Vi kommer till Gustafsberg kl 10:00 där guiden möter upp. Vi börjar med bussfika innan guidning på den gamla kungliga badorten. Vi tar sedan bussen via Uddevallabron till Varvsområdet och vidare till Bohusläns museum med lunch på Kajkanten kl 13:00 och rundvandring. Sedan blir det stadsrundtur både med buss och till fots. Vi besöker bland annat torget där Ulrika Eleonora utropade sig till drottning för drygt 300 år sedan. Därefter åker vi upp till Skalbankarna och avslutar sedan med bussfika med nybakta bullar.
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • busskaffe med fralla,
 • heldagsguidning i och runt Uddevalla,
 • lunch,
 • busskaffe med bulle.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 07:40 18:20
Vårgårda Järnvägstation HPL X 08:00 17:55
Sollebrunn Busstation 08:30 17:30
Trollhättan Resecentrum HPL 15 09:00 17:00
Vargön Fyrkanten 09:15 16:45
Vänersborg Parallellgatan 14 09:20 16:40
Uddevalla Museet Kampenhof 09:50 16:10

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
21/6-2021 måndagUddevalla - Nordens Venedig
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6650:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.