Skip to main content

Drömresa Norge med Hurtigruten

Status:
Ring för att boka

Följ med på en njutarresa i den norska fjordvärlden. Vår buss tar oss via Lillehammer över vackra Dovrefjäll till Trondheim och där kliver vi ombord på Hurtigruten. Vårt fartyg angör orter som Kristiansund, Molde och Ålesund. Ombord låter vi det betagande landskapet passera revy. Vi bor bra ombord och får utsökt mat. När vi kommer till Bergen väntar vår buss på kajen och tar oss på en rundtur i Vestlandets huvudstad. Efter en natt här tar vi sedan den vackra vägen längs Harangerfjorden till Vrådal där vi blir väl omhändertagna på Straand hotell. Följ med oss på den vackraste av resor! 

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Lillehammer
Via Bohuslän och Svinesundsbron tar vi oss till Norge. Vi kör till Oslo där vi gör lunchuppehåll. Färden fortsätter sedan förbi OS-byn Lillehammer. I Hafjell stannar vi för vår första natt. Incheckning och middag på Scandic Hotel Hafjell. Ca 48 mil

Dag 2 Lillehammer – Trondheim
Vi fortsätter Gudbrandsdalen norrut. I Dombås stannar vi för lunch på egen hand. Därefter kör vi upp på Dovrefjäll. Vi hoppas på gott väder så att vi får njuta av de vackra vyerna över bland annat fjälltoppen Snöhetta. Vi anländer till Trondheim på kvällen där vårt fina Scandic Nidelven väntar med middag och sköna sängar. De som vill hinner säkert med en promenad i byn, Nidarosdomen är sevärd! Ca 36 mil.

Dag 3 Hurtigruten
Efter frukost åker vi till hamnen och går ombord på Hurtigrutens fartyg. Bagaget ställer vi i bagagerummet i väntan på att våra hytter skall bli klara. Fartyget avgår 10:00 från Trondheim mot Bergen. Ombord får vi uppleva en oförglömlig tur på de norska fjordarna och de fria vidderna. På kvällen ingår en trerättersmiddag ombord innan vi kryper till kojs.

Dag 4 - Bergen
Efter en härlig sjöfrukost kan vi fortsätta att njuta av alla vackra vyer som erbjuds på världens vackraste resa! Kl 14:30 anlöper vår båt Bergens hamn. På kajen står vår buss och väntar för en snabb rundtur i den vackra kuststaden. Vi checkar in på Scandic Bergen City. Eftermiddagen och kvällen är fri att njuta av den härliga staden. Middag äter vi på egen hand ikväll.

Dag 5 Bergen - Vrådal
Vi fortsätter vår färd söderut. Vår resa tar oss längs med natursköna Hardangerfjorden till Odda där vi gör ett lunchstopp på egen hand. Vid Låtefossen stannar vi och fascineras över vattenmassorna som forsar fram. Färden går över Telemark till Vrådal som vi når lagom till kvällen. Middag och incheckning på Straand Hotel Vrådal, ett favoritställe! Ca 38 mil.

Dag 6 Vrådal - Hemorten
Efter frukost tar vi oss till Sandefjord där vi går ombord på färjan mot Strömstad. Ombrd kan vi äta en god lunch och njuta av havet och den vackra skärgården. Under eftermiddagen och kvällen når vi våra respektive hemorter.  Ca 25 mil

Hotell

MS Finnmarken

MS Finnmarken

Öyer Scandic Hafjell Hotellet har pool Hurtigruten Ms Finnmarken Fartyget är vackert inrett i den art deco-stil som var modernt när den ursprungliga MS Finnmarken byggdes. Art Deco kännetecknas av dju...