Skip to main content

Oliver

Status:
Ring för att boka

Den hemlöse pojken Oliver Twist lever ett hårt liv. Han kastas mellan människor och nya situationer, hopp och förtvivlan. Så snart en vänlig själ dyker upp händer något som tvingar honom tillbaka ner på botten igen. Men även där finns värme och godhet, om än i tvetydig skepnad. Som den luttrade Nancy, som riskerar sitt liv för att hjälpa Oliver. Och råskinnet Fagin, ledare för det kriminella gäng som Oliver luras in i. Vem går att lita på? 

Fredrik Benke Rydman, välkänd grundare av det banbrytande danskompaniet Bounce, har flera hyllade produktioner bakom sig. Med en bakgrund inom streetdance, och en osviklig tro på barns förmågor, är han rätt person att ge nytt blod åt Lionel Barts drabbande musikal om Charles Dickens älskade romanfigur. Benke Rydman och hans team visar på gapet mellan de vuxnas förvridna verklighet och den värld barnen lever i. En värld full av sprittande energi, fantasifull frihet och maffiga dansnummer. Inför ”Oliver!” har totalt 100 barn mellan 6 och 11 år under ett helt år deltagit i GöteborgsOperans Oliver-skola – en kostnadsfri utbildning med klasser i sång, dans och drama. 60 av dessa barn medverkar i uppsättningen, uppdelade i tre grupper – bland annat i de två huvudrollerna Oliver och Dodger. 

Urpremiären för musikalen ”Oliver!” ägde rum i Londons West End 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969. Bland låtarna märks Food glorious food, Consider yourself, I’d do anything, You’ve got to pick a pocket or two, Oom-pah-pah och Where is love? Nu är det hög tid för en ny Oliver!

Musik och text Lionel Bart (1930–1999) efter Charles Dickens roman Oliver Twist. Sjungs på svenska. Ny svensk översättning Ulricha Johnson.

Vi kommer till Göteborg ca 15:45 och äter en tvårättersmiddag på Golden Days innan föreställningen som börjar kl. 18:00. Platserna är på parkett, kategori A, rad 8-10. En kvart efter föreställningen går bussen hemåt.

Sök resa