Skip to main content

Opera i Verona ✈

Status:
Fullt

Följ med oss på en 5-dagars flygresa till Verona och upplev två operaföreställningar under bar himmel i Veronas fantastiska amfiteater. Biljetter ingår till både Aida och Carmen. Detta är en resa där man på egen hand har god tid på sig att uppleva denna fantastiska stad Verona. På plats under hela resan finns också vår svenska reseledare.

Verona är en gammal kulturstad i norra Italien öster om Gardasjöns sydligaste spets vid en krök av Adigefloden. Staden är kanske mest berömd för att vara skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia, men staden är också känd för den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona där vi på plats ska få uppleva två operor.

Dag 1
Vi flyger med SAS från Göteborg via Köpenhamn till Milano Malpensa och landar på förmiddagen. Med oss på hela resan är vår svenska reseledare. I Milano väntar en transferbuss som tar oss till Verona. Där möter vi upp en lokalguide som tar oss på en guidad rundtur så vi lär känna staden lite. Sedan checkar vi in på Corte Ongaro Hotel och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2-4
Frukost på hotellet. Det finns mycket att upptäcka i staden. Kanske tar du dig en titt på balkongen som förknippas med Romeo och Julia. Eller varför inte slinka in på en av de många vinbarer som ligger i Verona och provsmaka områdets fina viner?

På den romerska amfiteatern med fantastisk akustik har vi biljetter till Aida på kvällen dag 2 och Carmen på kvällen dag 4. Här får vi uppleva en riktig folkfest under bar himmel. Vår reseledare är med och kommer ge er en introduktion.

Dag 5
Frukost på hotellet. Vi checkar ut från hotellet och åker med transferbussen till flygplatsen i Milano. Vi flyger med SAS via Köpenhamn och landar på Landvetter på eftermiddagen.

Sök resa

Hotell

Corte Ongaro Hotel

Corte Ongaro Hotel

Verona Corte Ongaro Hotel På Corte Ongaro Hotel hittar vi en fin blandning mellan det moderna och det klassiska. Hotellet ligger bara minuter från de centrala delarna av staden så det är lätt att ta s...