Skip to main content

Oslofjorden runt

Status:
Ring för att boka

En påkostad resa runt Oslofjorden med historiska förtecken där vi får höra om hur Blücher sänktes och vad som hände Vidkun Quisling och mycket annat intressant från andra världskrigets Norge. Vi får också ta del av valfångstepoken och dess betydelse för Norge.

 

Dag 1 - Avresa från hemorten på morgonen. Vi gör först ett stop i Fredrikstad där vi får en guidad visning i Gamlebyen och äter en lunch. Nästa stopp är Dröbak där vi tar båten ut till Oscarsborg där vi får en guidad visning om vad som hände den 9 april 1940. Sedan åker vi vidare mot Oslo där vi bor centralt på Hotel Scandic Solli, bara 200 meter från slottsparken. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2 – Efter frukost får vi en guidning på Akers fästning. Det blir en rundtur med buss i Oslo och möjlighet till lunch på egen hand. På eftermiddagen åker vi ut till Bygdöy och besöker Villa Grandes bunker som blev byggd 1942 av Vidkun Quisling, ledare för det norska nazipartiet, Nasjonal Samling. Resan går sedan söderut på västra sidan Oslofjorden till Sandefjord där vi bor på Scandic Sandefjord och äter en gemensam middag på kvällen.

 

Dag 3 – Vi startar dagen med en frukost och får sedan en guidad rundtur med buss och till fots i Sandefjord och besöker bland annat en valfångstbåt. Vid lunchtid tar vi sedan färjan från Sandefjord mot Strömstad och ombord äter vi lunchbuffé inkl öl/vin/läsk/kaffe. Sedan återstår bara de sista milen från Strömstad till hemorten.

 

Sök resa