Skip to main content

Paris med Brygge och Mosel

Omgärdad av myter, historia och romantik lever Paris som ingen annan stad upp till besökarens högt ställda förväntningar! Flanera längs de stora boulevarderna, sitt en stund på ett av de många caféerna och se hela Paris passera förbi. Blicka ut över den pulserande mångmiljonstaden från Eiffeltornet, botanisera i modets högborg och känn den pulserande livsglädjen i konstnärernas och livsnjutarnas stad. Följ med och smaka det franska kökets frestelser, se det överdådiga Versailles och mycket mycket mer!
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 8 övernattningar på bra hotell,
 • 8 frukostar,
 • 7 middagar,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Bremen

  Vi startar på morgonen och åker söderut mot Skåne och färjorna Helsingborg – Helsingör vidare via Rödby – Puttgarden. Dagens mål är de ”Fyra stadsmusikanternas stad” Bremen. Vi checkar in och äter middag på fina Select hotel A1 i Sthur****. Ca 70 mil

  Mot Bremen
 • Dag 2: Bremen - Antwerpen

  Det serveras riklig frukostbuffé innan det är dags att fortsätta vår resa söderut. Vi åker vägen över den berömda Nordsjövallen och njuter av en dag i tulpanernas förlovade land. Framåt eftermiddagen passerar vi ”Porten till Europa” som Rotterdam ofta kallas pga sitt strategiska läge vid Rhens, Maas och Scheldes floddeltan i Nordsjön. Efter att ha passerat gränsen mot Belgien når vi Antwerpen där Ramada Plaza**** väntar med middag och sköna sängar. Ca 55 mil

  Vackra Brügge med alla sina vattendrag och kanaler.

  Bremen - Antwerpen
 • Dag 3: Antwerpen – Brygge – Paris

  Stärkta av hotellfrukosten fortsätter vi vår resa in i Belgien och till den ljuvliga staden Brygge. Här gör vi uppehåll för att ta oss in i det virrvarr av kullerstensgator och kanaler som utgör den medeltida stadskärnan bakom vallgrav och ringmur. Än i dag utövar Brygge en förtrollande makt över sina besökare. Efter lunch åker vi den sista biten till Frankrikes huvudstad och vårt hotell Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles ***. Gemensam middag på hotellet. Ca 40 mil

  Antwerpen – Brygge – Paris
 • Dag 4: Stadsrundtur och båttur på Seine

  Nu väntar ”städernas stad” på oss... Paris kan upplevas på många olika sätt! Under vår inledande stadsrundtur ser vi några av de berömda sevärdheterna - så som t ex Triumfbågen, Eiffeltornet, Operan, Place de la Concorde och paradgatan Champs Elysées. Under rundturen får vi många tips av vår guide som kan konsten att berätta om Paris och visa såväl kända som okända delar av staden. Under våra dagar i Paris kan man följa med på en eller flera av de utflykter vi erbjuder men givetvis finns också tid att uppleva Paris på egen hand. Vår kunniga reseledare står till förfogande med tips och råd. Efter stadsrundturen får vi några timmar på egen hand innan vi ger oss av på en kvällstur. Vi inleder kvällen med 3-rätters middag på en restaurang något kvarter från Pont l’Alma varifrån de berömda Bateaux Mouches flodbåtar avgår. Efter avslutad middag promenerar vi till kajen och kliver ombord. Att glida fram under broarna på Seine ger dig möjligheten att uppleva Paris ur ett helt annat perspektiv. Mycke´ nöje!

  Stadsrundtur och båttur på Seine
 • Dag 5: Versailles

  Idag beger vi oss till Versailles utanför Paris. Vi besöker ”slottens slott” som Solkungen Ludvig XIV lät bygga på 1600-talet. Här möts vi av lyx, prakt, flärd och vi bländas av den enorma spegelsalen. Vi får även tid att gå runt i den storslagna parken. Efter besöket återvänder vi till Paris för egna upptäckter i denna världsstad! Ingen gemensam middag ikväll.

  Versailles
 • Dag 6: Paris

  Idag har vi möjlighet att upptäcka Paris på egen hand. Kanske lockar något av Paris alla museer eller varför inte bara njuta av shopping i världsklass, god mat eller något av allt annat som Paris är världsberömt för. När mörkret lägrat sig över staden gör vi en rundtur med bussen för att se det upplysta Paris. Vi tar oss upp till konstnärernas torg Place du Tertre i Montmartre. Strax intill ligger vackra Sacré Coeur varifrån vi njuter av den romantiska utsikten över Paris i kvällsbelysning. Vi äter sedan en 3-rätters middag på närliggande restaurang.

  Paris
 • Dag 7: Paris – Trier Moseldalen

  Au revoir! Vi lastar in bagaget och tar sikte på Moseldalen i södra Tyskland. Vi passerar Frankrikes berömda champagnedistrikt och dess huvudstad Reims. Strax norr om Metz möter vi La Moselle där hon slingrar sig fram på sin väg från Franska Vogeserna mot Tyskland. Vi lämnar Frankrike och framåt tidig kväll når vi Trier en av Tysklands äldsta städer. Den grundades av Kejsar Augustus och kom senare att bli en så viktig och mäktig stad att den blev huvudstad i en av det romerska rikets fyra provinser vilket de omfattande romerska lämningarna vittnar om. Incheckning och gemensam middag på Hotel Vienna House Easy Trier ****. Ca 42 mil.

  Paris – Trier Moseldalen
 • Dag 8: Trier – Celle

  Som en serpentin flyter Mosel sakta i böljande bågar mellan måleriska byar, belägna vid foten av extremt branta bergssluttningar, täckta av vinodlingar och krönta av gamla borgruiner. Vi följer floden och njuter av miljön. I Cochem stannar vi till för lunch på egen hand. De som vill kanske tar sig upp på den mäktiga Reichburg som vakar över staden. Vi fortsätter sedan ner till Koblenz där vi ser Deustche Eck där Mosel rinner ut i Rhen. Sedan tar vi oss ut på snabba motorvägar som tar oss vidare till Celle där vi checkar in på Intercity Celle. Middag på kvällen. Ca 68 mil

  Trier – Celle
 • Dag 9: Vi far hemåt

  Vi åker de sista milen förbi Hamburg och Lübeck till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Vi gör uppehåll utmed vägen för kvällsmat innan vi fortsätter sista biten hem till Göteborg där våra vägar börjar skilja oss åt. Ca 72 mil

  Vi far hemåt

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 05:20 21:55 0:-
Skara Busstation HPL A 05:40 21:30 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 05:45 21:40 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 06:00 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 06:00 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 06:25 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 06:30 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 06:50 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 06:50 20:30 0:-
Stenungsund HPL Munkeröd 07:05 20:10 0:-
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 07:10 20:05 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:20 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 08:00 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 08:20 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 09:40 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 09:55 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 10:10 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 11:10 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
4/5-2022 onsdagParis med Brygge och Mosel
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 611 990:-Boka

Boende

Ibis Paris 17 Clichy
Bremen Select Hotel A1 Stuhr**** Select Hotel A1 Hotel har ett bra läge för oss på tack vare det utmärkta transportförbindelserna till motorväg A1 mellan Osnabrück och Hamburg. Antwerpen Mercure Antwe...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.