Skip to main content

Påsk i Harz med Lilla Bandet

Följ med Lilla Bandet på en resa till Harz och fira påsk. Vi ser Celle och natursköna Harz med alla sina byar med korsvirkeshus. Under resan så bor vi i den gamla staden Braunschweig som vi självklart får en glimt av. På kvällarna på vårt hotell spelar Lilla Bandet msuik och håller Quiz och kanske blir det en svängom också!

Dagsprogram

 • Dag 1 Långfredag: Mot Braunschweig

  Vi reser tidig morgon från våra hemorter. Vi stannar för fika på Björkäng vägkrog utanför Varberg. Därefter fortsätter vi mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi gör ett stopp för gränshandel. Ankomst till Braunschweig på kvällen där vi checkar in på vårt centrala hotell och äter middag. Ca 75 mil

  Mot Braunschweig
 • Dag 2 Påskafton: Celle

  Vi börjar dagen med frukost och sedan tar vi bussen till pärlan Celle där vi ser alla korsvirkeshus och mysiga centrum. Vi återvänder under eftermiddagen till vårt hotell och på kvällen spelar Lilla bandet ett trevlig musikquiz efter middagen. Ca 10 mil.

  Celle
 • Dag 3 Påskdagen: Braunschweig & Harz

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen som tar oss till centrum av Braunschweig, vi får lite fri tid att strosa runt och se staden. Färden fortsätter till Wernigerode, en av Tysklands bäst bevarade medeltidsstäder. Bebyggelsen är charmig med färgglada korsvirkeshus. Här får vi tid till lunch och att se staden på egen hand. Efteråt tar vi den smalspåriga järnvägen ”Brockenbahn” upp i Harzbergen mot Schierke. Vår buss möter oss för återfärd mot vårt hotell. På kvällen blir det middag och musik med lilla bandet. Ca 25 mil.

  Braunschweig & Harz
 • Dag 4 Annandag påsk: Hemåt igen!

  Vi lämnar vårt hotell efter frukost och reser samma väg som på nerresan. Vi är åter i Göteborg ca 19:30. Ca 75 mil

  Hemåt igen!

Boende

Best Western hotel Braunschweig Seminarius
Bra kongresshotell i utkanten av Braunschweig. På hotellet finns bar, restaurang och bastu.

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.