Skip to main content

Polen vandring och må bra resa

Status:
Ring för att boka

En vandrings-, njutnings- och må bra resa till Polen. Vi bor på fina Hotell Golebiewski**** som har stora poolområden, spa och massor av nöjen och attraktioner. Här mår vi riktigt gott och vi gör flera utflykter och vandringar under våra dagar här. Följ med oss till Polen och bergsmassivet Sudeterna och njut av livet!

 

Sök resa

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Berlin

  Vi reser från våra hemorter till Varberg där vi stannar för fika för de som önskar. Via färjorna mellan Helsingborg - Helsingör och mellan Gedser och Rostock når vi snart Tyskland. I trakten av Berlin stannar vi för middag och övernattning.

 • Dag 2: Berlin - Jawor fredskyrka - Lomnitz Palats - Karpacz

  Efter frukost fortsätter vi genom Tyskland till Polen. Vi stannar i Jawor här finns en av två bevarade fredskyrkor i världen. De byggdes av schlesiska lutheraner i mitten av 1600-talet. Bägge finns på Unescos lista över världskulturarv. I kyrkan i Jawor kan 6000 människor samlas samtidigt. Vi tittar på kyrkan som har målningar med scener från Gamla och Nya testamenten och ett kassettak i trä. Innan vi kommer fram till vårt hotell passar vi på att stanna till vid Lomnitz Palace. I de gamla slottstallarna finns butiker som säljer lokala delikatesser och hantverk. Efter besöket åker vi mot Hotel Golebiewski i Karpacz. Incheckning och middag.

 • Dag 3: Vandringsdag

  dag gör vi en vandring med vår guide. Sträckan är 8 km och stigningen ca 370 meter. Innan vi börjar vår vandring besöker vi Wang-kyrkan från 1200 talet - ett av Karpacz landmärken. Kyrkan är byggd utan en enda spik och flyttades till Karpacz från södra Norge 1842. Därefter börjar vi vår vandring. På vår väg passerar vi bland annat en jaktstuga, som idag tillhör nationalparken. Den mest pittoreska delen av vår vandring är issjön och fjällstugan Samotnia. Här tar vi kanske något att fika. En liten stund senare passerar vi den högsta punkten Guldängen med en annan fjällstuga, Strzecha, och påbörjar promenaden utför längs ett gammalt slädspår från andra världskriget. Åter till vårt hotell för avkoppling och middag.

 • Dag 4: Chojnik Slott & Huta Julia

  Vi ger oss iväg på morgonen för en vandring uppför det sluttande berget Chojnik. Väl uppe besöker vi slottet med samma namn som berget. Härifrån har vi en magisk utsikt över landskapet. Vi får en kort guidning om slottet och vi kan passa på att fika i slottscaféet innan vi går tillbaka ner igen. Sedan kör vi vidare till staden Piechowice och besöker kristalltillverkaren Huta Julia. Här får vi får en guidad rundvisning och lär oss mer om det ädla hantverket att tillverka kristall. I den stilrena butiken säljs kristall till förmånliga priser. På väg hem till hotellet provsmakar vi den lokala likören Likier Karkonoski som tillverkas efter ett över 200 år gammalt recept. Åter på hotellet vid ca 17:00 för bad och middag.

 • Dag 5: Östra Karkonosze: vandring till Sniezka (Snöfjället 1603 m)

  dag gör vi en vandring upp på Snöfjället Vi startar på 1350 möh och vandrar upp till 1603 möh (253 höjdmeter) vandringen är 6 km och tar ca 4 timmar. Toppen vi vandrar till ligger på gränsen till Tjeckien och är Tjeckiens högsta topp. Vi tar liften upp till 1350 meter och därifrån har vi en angenäm och vacker promenad upp. På toppen ligger det barocka kapellet Dom Śląski från 1681. Bredvid står det ett UFO. (Egentligen är det en meteorologisk station, men säg inget.) På återvägen går vi en annan rutt. Om man vill kan man gå hela vägen ner till Karpacz, men de flesta väljer nog liften ner igen. Resten av dagen tar vi ledigt på vårt hotell och njuter av alla faciliteter där.

 • Dag 6: Karpacz - Rostock

  Efter frukost sätter vi oss till rätta i vår buss och far norrut. Vi kör in i Berlin och tar lunchpaus. Vi fortsätter efter pausen upp till Rostock där vi checkar in på vårt hotell och äter middag.

 • Dag 7: Rostock - hemorten

  Efter frukost åker vi ut till någon av gränshandlarna för inköp innan vi bordar färjan mot Danmark. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar möter.

Hotell

Hotell Golebiewski

Hotell Golebiewski

Vi bor på moderna resorthotellet Hotel Golebiewski **** som ligger 3 km från Karpacz och 1,5 km från stavkyrkan Vang. Hotellet har restaurang, bar, två badlandskap med pooler både utom- och inomhus sa...