Skip to main content

Polen vandring och må bra resa

Nytt resmål med härliga vandringar!
En vandrings-, njutnings- och må bra resa till Polen. Vi bor på fina Hotell Golebiewski**** som har stora poolområden, spa och massor av nöjen och attraktioner. Här mår vi riktigt gott och vi gör flera utflykter och vandringar under våra dagar här. Följ med oss till Polen och bergsmassivet Sudeterna och njut av livet!
 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjor,
 • Del i dubbelrum,
 • 6 frukostar,
 • 6 middagar,
 • Utflykter enligt program,
 • Reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Berlin

  Vi reser från våra hemorter till Varberg där vi stannar för fika för de som önskar. Via färjorna mellan Helsingborg - Helsingör och mellan Gedser och Rostock når vi snart Tyskland. I trakten av Berlin stannar vi för middag och övernattning.

  Hemorten - Berlin
 • Dag 2: Berlin - Jawor fredskyrka - Lomnitz Palats - Karpacz

  Efter frukost fortsätter vi genom Tyskland till Polen. Vi stannar i Jawor här finns en av två bevarade fredskyrkor i världen. De byggdes av schlesiska lutheraner i mitten av 1600-talet. Bägge finns på Unescos lista över världskulturarv. I kyrkan i Jawor kan 6000 människor samlas samtidigt. Vi tittar på kyrkan som har målningar med scener från Gamla och Nya testamenten och ett kassettak i trä. Innan vi kommer fram till vårt hotell passar vi på att stanna till vid Lomnitz Palace. I de gamla slottstallarna finns butiker som säljer lokala delikatesser och hantverk. Efter besöket åker vi mot Hotel Golebiewski i Karpacz. Incheckning och middag.

  Berlin - Jawor fredskyrka - Lomnitz Palats - Karpacz
 • Dag 3: Vandringsdag

  dag gör vi en vandring med vår guide. Sträckan är 8 km och stigningen ca 370 meter. Innan vi börjar vår vandring besöker vi Wang-kyrkan från 1200 talet - ett av Karpacz landmärken. Kyrkan är byggd utan en enda spik och flyttades till Karpacz från södra Norge 1842. Därefter börjar vi vår vandring. På vår väg passerar vi bland annat en jaktstuga, som idag tillhör nationalparken. Den mest pittoreska delen av vår vandring är issjön och fjällstugan Samotnia. Här tar vi kanske något att fika. En liten stund senare passerar vi den högsta punkten Guldängen med en annan fjällstuga, Strzecha, och påbörjar promenaden utför längs ett gammalt slädspår från andra världskriget. Åter till vårt hotell för avkoppling och middag.

  Vandringsdag
 • Dag 4: Chojnik Slott & Huta Julia

  Vi ger oss iväg på morgonen för en vandring uppför det sluttande berget Chojnik. Väl uppe besöker vi slottet med samma namn som berget. Härifrån har vi en magisk utsikt över landskapet. Vi får en kort guidning om slottet och vi kan passa på att fika i slottscaféet innan vi går tillbaka ner igen. Sedan kör vi vidare till staden Piechowice och besöker kristalltillverkaren Huta Julia. Här får vi får en guidad rundvisning och lär oss mer om det ädla hantverket att tillverka kristall. I den stilrena butiken säljs kristall till förmånliga priser. På väg hem till hotellet provsmakar vi den lokala likören Likier Karkonoski som tillverkas efter ett över 200 år gammalt recept. Åter på hotellet vid ca 17:00 för bad och middag.

  Chojnik Slott & Huta Julia
 • Dag 5: Östra Karkonosze: vandring till Sniezka (Snöfjället 1603 m)

  dag gör vi en vandring upp på Snöfjället Vi startar på 1350 möh och vandrar upp till 1603 möh (253 höjdmeter) vandringen är 6 km och tar ca 4 timmar. Toppen vi vandrar till ligger på gränsen till Tjeckien och är Tjeckiens högsta topp. Vi tar liften upp till 1350 meter och därifrån har vi en angenäm och vacker promenad upp. På toppen ligger det barocka kapellet Dom Śląski från 1681. Bredvid står det ett UFO. (Egentligen är det en meteorologisk station, men säg inget.) På återvägen går vi en annan rutt. Om man vill kan man gå hela vägen ner till Karpacz, men de flesta väljer nog liften ner igen. Resten av dagen tar vi ledigt på vårt hotell och njuter av alla faciliteter där.

  Östra Karkonosze: vandring till Sniezka (Snöfjället 1603 m)
 • Dag 6: Karpacz - Rostock

  Efter frukost sätter vi oss till rätta i vår buss och far norrut. Vi kör in i Berlin och tar lunchpaus. Vi fortsätter efter pausen upp till Rostock där vi checkar in på vårt hotell och äter middag.

  Karpacz - Rostock
 • Dag 7: Rostock - hemorten

  Efter frukost åker vi ut till någon av gränshandlarna för inköp innan vi bordar färjan mot Danmark. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar möter.

  Rostock - hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
27/8-2021 fredagPolen -Må bra resa
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 690:-Boka

Hotell

Hotell Golebiewski
Vi bor på moderna resorthotellet Hotel Golebiewski **** som ligger 3 km från Karpacz och 1,5 km från stavkyrkan Vang. Hotellet har restaurang, bar, två badlandskap med pooler både utom- och inomhus sa...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.