Polenkryss med Warszawa och Gdansk

Följ med på en kul kryssning till Polen. Ombord njuter du av det goda livet till havs, med restauranger, mingelvänliga barer och sprängfylld butik – då är det lätt att trivas! Efter en avkopplande överfart fortsätter vi till huvudstaden Warszawa där vi bor två nätter. Vi får en stadsrundtur och får tid att upptäcka staden. Passa på att shoppa, Polen är billigt och utbudet är stort. Vi återvänder till Gdansk som vi får fri tid i innan vi återvänder till Sverige med färjan.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Karlskrona
Vi tar oss från hemorten söderut mot Karlskrona. Vi installerar oss i våra bekväma hytter innan farygets alla nöjen väntar. Ca 40 mil.

Dag 2 Gdynia – Warszawa
Efter frukost kör vi iland och fortsätter färden. Vi far genom Polska landsbygden till Warszawa. På vår väg kör vi genom byar och städer innan vi når slutmålet för dagen. Vi börjar direkt med en stadsrundtur med lokalguide innan vi kommer till vårt hotell. Ca 40 mil

Dag 3 Warszawa
Efter frukost har vi dagen fri i staden. Polen är billigt jämfört med Sverige och i huvudstaden finns det gott om shopping, trevliga caféer och bra restauranger.                 

Dag 4 Warszawa - Gdansk
Efter frukost Lämnar vi Warszawa och kör till fina Gdansk och har en fri eftermiddag för shopping och sevärdheter. På kvällen avgår Stena´s fartyg mot Karlskrona

Dag 5 Karlskrona - Hemorten
Vi kommer till Karlskrona på morgonen och fortsätter hemåt med vår buss.

Hotell

IBIS Stare Miasto Warszawa

IBIS Stare Miasto Warszawa

Stena Line Vi har insideshytter med golvstående sängar. Mot tillägg kan man boka utsideshytt. Ibis Warszawa Stare Miasto*** Beläget ca 10 minuters promenad från gamla stan. Alla rum har WiFi, AC och hårtork. På hotellet finns restaurang och bar.