Skip to main content

Portugal - långsemester ✈

Status:
Fullt

På Portugals sydvästra kust, Costa de Lisboa, vid nationalparken Serra da Arrábidas sluttningar ligger pittoreska Sesimbra, som från början var en fiskeby. Hotel do Mar är högt beläget med en fantastisk vy över havet och härifrån har vi ca 5 minuters promenad till centrum med mysiga butiker, fiskrestauranger och kaféer.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter – Sesimbra
Vi träffas på Landvetter och flyger under förmiddagen via Frankfurt med Lufthansa till Lissabon. Väl i Portugal möter vi upp bussen som tar oss till vackra Sesimbra. Vi checkar in på vårt hotell och semestern kan börja. Alla våra rum har balkong eller terrass mot havet och utsikten är fantastisk. Stranden ligger precis vid våra fötter! I kväll möts vi i matsalen för middag.

Dag 2-14 Sesimbra
Vi njuter av livet i Portugal. Vår mysiga by Sesimbra ligger bara 5 minuters promenad bort. Här finner du shopping, restauranger och kaféer. Men självklart kan man stanna på hotellet hela dagen och bara lata sig på stranden eller vid någon av poolerna. Här finns både inom och utomhus pool. Vi gör under vår vistelse också avbrott i semestrandet för några olika utflykter som ingår i resans pris. Frukost och middag på vårt hotell varje dag.

Dag 15 Sesimbra – Landvetter
Efter en lat morgon tar vi oss med buss till flygplatsen. Under eftermiddagen lyfter vårt plan mot Sverige. I Frankfurt mellanlandar vi och byter till plan mot Landvetter. Sent på kvällen kommer vi åter hem.

Våra utflykter

Lissabon - heldag
Vi lämnar Sesimbra på morgonen och beger oss till Lissabon. Här gör vi en rejäl rundtur där  guiden tar oss till de största höjdpunkterna med bla Alfama & Bairro Alto som är de historiska områdena med Lissabons äldsta gator klädda i olika kakelkonst. Därefter finns det fri tid för lunch på egen hand och shopping innan vi återvänder hem.

Évora heldag med vinprovning
Vi börjar vår tur med vinprovning hos vinproducenten J. Portugal Ramos Vinhos i Estremoz som producerar mest röda viner men givetvis också Moscatel-viner som är lite extra känt från regionen Alentejo som vi är i. I vinprovningen provar vi 4 olika viner och avslutar med 3 rätters lunch.  Vi åker vidare till Évora för stadsrundtur och lite tid på egen hand. Staden har kvar sin ringmur och rymmer många historiska byggnader från både romersk och arabisk tid.

Azeitaõ ost och vin - halvdag
Utflykten börjar hos osttillverkaren Quinta Velha Queijeira. Här får vi lära oss om produktionen bakom ost & får även prova på att hjälpa till i tillverkningen. Efteråt smakar vi av osten tillsammans med ett Moscatel vin.  Vi fortsätter sedan vidare till vinproducenten Jose Maria de Fonseca med en rundvandring och vi får även prova 5 olika sorters viner.

Setubal - halvdag
Vi beger oss till grannbyn Setubal här besöker vi den lokala fiske & matmarknaden, strosar i den färgstarka fiskehamnen och de som vill kan besöka fästningen Forte de Saõ Filipe och få utsikt över hela staden. Fri tid i staden för lunch och upptäckter.

Hotell

Hotel Do Mar

Hotel Do Mar

Charmigt 3 stjärnigt hotell vackert beläget ovanför stranden i Sesimbra. Alla våra rum har havsutsikt och balkong eller terass och badrum med WC & badkar. Hotellet har WiFi i gemensamma utrymme...