Skip to main content

Portugal rundresa ✈

Följ med på en rundresa genom Portugal, upplev vinodlingar på en kryss längs Duoro floden, UNESCO skyddade historiska platser, och underbara byar vid havet. I Lissabon möter vi smala gränder, myllrande folkliv och en skön mix av gammatl och nytt. Följ med oss till ett av Europas trevligaste resmål på en skräddarsydd rundresa!

Inkluderat i resan
 • Flygresa inkl skatter,
 • 7 nätter med del i dubbelrum,
 • 7 frukost,
 • 1 lätt kvällsmåltid,
 • 4 middagar,
 • 2 luncher
 • alla utflykter enligt program
 • reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi flyger till Porto

  Upphämtning på hemorten med vår anslutningsbuss, de som vill tar sig själva till landvetter där vi möts på eftermiddagen. Vårt flyg går ca 18:00 från Landvetter via Amsterdam till Portugal. Sent på kvällen checkar vi in på vårt hotell och får en lättare måltid på rummet.

  Vi flyger till Porto
 • Dag 2: Vinprovning och båttur i Dourodalen

  Frukost och lite lat morgon! Vi far under förmiddagen med vår buss till Lamego, här skall vi prova vin och äta lunch på Quinta de Pachega. Efteråt beger vi oss till Peso de Regua där vi skall ta en båttur under 3,5 timmar på Douro genom de vackra vinområdena till Pinhau. Här möter bussen oss för färd åter mot vårt hotell där vi får en sen middag.

  Vinprovning och båttur i Dourodalen
 • Dag 3: Porto

  Vi börjar dagen med frukost. Vår lokalguide möter upp oss och tar oss ut på en rundtur i Porto. Staden är vackert belägen längs den slingrande Duorofloden. Staden är upptagen på UNESCOS världsarvslista. Vi besöker det gamla börshuset, ser katedralen i Porto och den annorlunda tvåvåningsbron. Efteråt besöker vi Sandemans, berömt för sitt portvin. Här går vi en rundvandring och får självklart prova alstren. På kvällen besöker vi en lokal restaurang för en gemensam middag.

  Porto
 • Dag 4: Via Coimbra till Ericeira

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Porto. Vi reser söderut mot Coimbra som var huvudstad för Portugal under medeltiden. Här gör vi en rundtur med vår lokalguide. Vi besöker det UNESCO skyddade universitetet som grundades på 1200-talet. Staden är fint belägen vid Mondegoflodens norra strand och bjuder på många vackra platser. Efter lite fri tid för lunch fortsätter vi till Ericeira och vårt hotell Vila Galé Ericeira beläget vid havet. Incheckning, lite fri tid och middag.

  Via Coimbra till Ericeira
 • Dag 5: Sintra och Cabo da Roca

  Frukost och lite fri tid innan vi reser den korta vägen till den vackra staden Sintra. Staden är ytterligare en stad som är upptagen på UNESCOS världsarvslista och blev tidigt den portugisiska kungafamiljens favoritresidens. Vi börjar Sintra-besöket med lunch och sedan möter vår lokalguide upp oss för en rundtur i Sintra och vi reser via Cabo Da Roca som är europeiska fastlandets västligaste punkt till Lissabon. Vi checkar in för tre nätter på Hotel Vila Galé Opera.

  Sintra och Cabo da Roca
 • Dag 6: Lissabon

  Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Lissabon med vår lokalguide. Turen slutar i centrum och de som vill kan enkelt upptäcka staden på egen hand och ta tåg eller spårvagn hem till hotellet på mindre än 10 minuter. Vårt hotell ligger i ett modernare centrum med massvis av barer och restauranger runt hörnet. Ingen gemensam middag ikväll.

  Lissabon
 • Dag 7: Lissabon

  Idag har vi en dag med fri tid att upptäcka underbara Lissabon, Vill du så har säkert din reseledare flera förslag på utflykter. På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag på restaurang Alfaia i gamla stan, vi åker dit och hem med vår buss. Restaurangen är känd för sin goda Portugisiska mat.

  Lissabon
 • Dag 8: Vi flyger hemåt

  Efter frukost checkar vi ut och har en liten stund att äta lunch innan vår buss tar oss till flygplatsen. Vårt flyg avgår under eftermiddagen via Amsterdam och vi landar vid 23-tiden på Landvetter efter en fantastisk resa i Portugal.

  Vi flyger hemåt

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Ingen anslutning Jag kommer själv till Landvetter 00:00 00:00 0:-
Lidköping Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Ljungskile Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Skara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Stenungsund Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Trollhättan Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Uddevalla Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vänersborg Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 325:-
Vårgårda Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Alingsås Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 3 675:-
 • Avbeställningsskydd 775:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
4/10-2023 onsdagPortugal rundresa
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Anders
> 615 490:-Boka

Boende

Portugal rundresa
Porto Vila Galé Porto**** Hotellet har pool Ericeira Vila Galé Ericeira**** Hotellet har pool Lissabon Vila Galé Lissabon**** Hotellet har pool...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Vi styr tyvärr inte över stolsfördelningen på flygplanen, det är flygbolaget som bestämmer vem som sitter var i planet. Var uppmärksam vid incheckning så du får platser brevid ditt ressällskap.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla våra resor med flyg måste du ha pass med dig. 

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.