Skip to main content

Prosecco, Amarone & Venedig

Status:
Ring för att boka

Prosecco är ett mousserande vin som produceras i regionen Veneto i nordöstra Italien. Namnet prosecco kommer ursprungligen från en liten by strax norr om Trieste med samma namn. Under resan lär vi oss mer om vinet. Vi hinner även med att besöka Venedig som ligger på bekvämt avstånd. I Verona ser vi på staden och provar Amaroneviner. Vi bor på trevliga Hotel Terme Paradisio i Abano Terme i närheten av Treviso, en perfekt utgångspunkt för våra utflyktsmål.

 

Sök resa

Dagsprogram Prosecco, Amarone & Venedig

Dag 1 Ankomst till Venedig
Vi flyger från Landvetter med mellanlandning i Europa till Venedig. Efter ankomsten tar vi vår buss till Hotel Terme Paradisio i Abano Terme strax utanför Padua, där gemensam middag väntar. På hotellet finns inom- och utomhuspool samt spa.

Dag 2 Strada del Prosecco
Idag tar vi oss norrut från vår semesterort och åker längs den vackra vinvägen Strada del Prosecco i området kring Conegliano och Valdobbiadene, ett böljande landskap med grönskande natur. Vi stannar till på ett par vingårdar där vi provsmakar både vin och prosecco, samt får en lektion i hur man framställer denna bubblande dryck. Vi passar även på att äta lunch på en av vingårdarna.

Dag 3 Verona & San Mattia
Vi besöker Verona, den gamla kulturstaden vid floden Adiges som är en av norra Italiens vackraste städer. Här ser vi världens mest berömda balkong, Julias, och har fri tid i den vackra staden. Efteråt kör vi till San Mattia för att provsmaka goda viner. Vi njuter av platsen och vinerna en stund och forsätter sedan hemåt. I kväll har vi ingen gemensam middag

Dag 4 Venedig & Castello Di Roncade
Vi styr österut och tar oss sista biten till det mytomspunna Venedig med båt. Här lockar berömda sevärdheter som Markusplatsen och Dogepalatset samt de välkända gondolerna på Canal Grande. Vår lokalguide tar oss runt och berättar om platserna och de historiska byggnaderna i staden. Efteråt har vi tid på egen hand för att äta lunch på någon trevlig restaurang, strosa och kanske sitta ned och njuta av en espresso. Under eftermiddagen besöker vi slottet Castello di Roncade. En guide visar oss runt och vi gör ett besök i vinkällaren med efterföljande provsmakning och middag. Därefter återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5 Hemresa
Fyllda av upplevelser lämnar vi Italien vid lunchtid för denna gång och tar flyget hem mot Göteborg igen.

Hotell

Hotel Terme Paradisio

Bra hotell med inom, utomhuspool och SPA.