Reseförslag

Dessa resorna har vi kört under året och de kommer säkert tillbaka i framtiden. De passar utmärkt att göra för grupper, nästan närsomhelst!

Mariestad med Torsö och Brommö i Vänern

Välkommen till en färgsprakande resa med många glada skratt, sanningar och skrönor bland ”Torsövargar, Sotepinnar och Koffa” Vi möter vår guide i Mariestad och börjar med en tur genom gamla staden. Vi åker därefter mot Torsö och stannar vid brofästet för kaffe med smörgås ....Läs mer »

Kinnekulle

Vi stannar på lämpligt ställe för längs vägen till Kinnekulle för bussfika. Framme vid berget börjar vi dagens spännande rundresa med ett besök i Husaby medeltida kyrka. Kyrkan, tillsammans med den i närheten liggande S:t Sigfrids källa, var avgörande för kristnandet av Sverige. ....Läs mer »

Alaska med Koster

Vi stiger på bussen och åker upp till Strömstad där vi med båt tar oss till Alaska. Här får vi en guidning av den historiska och unika trädgården och vi fikar med kaffe och hembakt kaka. Hilma Wounsch var en äventyrslysten fiskardotter från Syd-Hällsö utanför Strömstad ....Läs mer »

Slöjdmässan i Hjo

Trästaden Hjo ligger vackert vid Vättern. Här kan du strosa runt bland kullerstensgator och vackra trähus, shoppa i mysiga butiker, njuta av lokal mat, konst och hantverk. I början av juli går den årliga slöjdmässan i Hjo av stapeln och är numera en av de största i Skandinavien. I över 30 ....Läs mer »

Lurö

Vi reser genom Dalsland mot Värmland. I Säffle svänger vi ut mot Värmlandsnäs. Längst ut på udden finner vi Ekenäs här njuter vi av förmiddagsfika med fralla från bussen innan vår båt tar oss ut i Lurö skärgård. Området är känt långt utanför ....Läs mer »

Göta Kanal

Välkommen ombord på M/S Sandön, fartyg som byggdes 1910 är Göta Kanals äldsta dagstursfartyg. Vi åker från Töreboda till Karlsborg, genom svensk historia och ser vad kanalen har att erbjuda. Vi passerar både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker. När bussen kommer fram till Töreboda ....Läs mer »

Dalslands kanal med Buss, båt och tåg

DALSLANDS KANAL Upplev en tur med M/S DALSLANDIA på vackra Dalslands kanal med dess slingrande vattendrag och spännande slussningar. Under resan njuter vi av god mat och dryck ombord. Tillbaka reser vi med rälsbuss under tiden som vi njuter av landskapet från tågfönstret. M/S DALSLANDIA trafikerar Dalslands Kanal mellan ....Läs mer »

Gunnels Skånska Trädgårdar

Gunnel Carlson, känd från TV-programmen Gröna Rum och Go’ kväll, tar med oss på en rundtur i hennes Gröna Skåne. Avresa på morgonen och ett snabbt stopp i Björkängens Vägkrog. Vi plockar upp Gunnel strax innan vi är framme vid dagens första trädgård. Gunnel Carlson ....Läs mer »

I Evert Taubes fotspår

Vi  börjar vår resa med att besöka Gustafsberg – Sveriges äldsta bad-och kurort. Dess historia innehåller både kungliga besök och dagligt skolarbete för Gustafsbergs-pojkarna. Vår färd västerut blir över den ståtliga Uddevallabron och via Bokenäset ut till Skaftö. ....Läs mer »

Lars Lerins Sandgrund och Picasso - Vänern runt

En resa i konstens tecken. Två helt skilda konstnärer ska idag få visa upp några av sina alster. Vår lilla ”rundresa” börjar med förmiddagskaffe och ostfralla på Dalhall i Åmål innan vi så småningom anländer till Karlstad och Sandgrund. Vi välkomnas av vår ....Läs mer »

Lars Lerins Sandgrund

Efter tv-succén med ”Vänligen Lars Lerin” vallfärdas det till Karlstad och den värmländske målarens Sandgrund. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellmålare och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. Han har numera en egen konsthall – Sandgrund ....Läs mer »

Årjängs marknad & trav

Den tredje helgen i september varje år är det Årjängs Marknad. En tradition som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. I anslutning till marknadsområdet ligger den välkända travbanan där det alltid är trav under marknadshelgen. För er som önskar gå på travet ....Läs mer »

Sedan början på 90 talet erbjuder vi prisvärda resor till spännande resmål

Alltid med kunniga reseledare och bra upplägg