Rom 5 dagar ✈

En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. Vi börjar vistelsen med en rejäl stadsrundtur och sedan kommer vår reseledare ta med de som vill på intressanta upptäckter i staden.

Pris:
7 990:-
Dagar:5
Flygresa, transfer flygplats - hotell,4 nätter på hotell inkl frukost, stadsrundtur och reseledarservice
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter till Rom
Vi träffas på morgonen på Landvetter för färd mot Italiens huvudstad Rom. Väl framme möter transferbuss oss för resa genom Rom till vårt hotell. Efter incheckning kan de som vill kan följa med vår reseledare och börja upptäcka staden.

Dag 2 Rom
Idag gör vi en rejäl stadsrundtur med buss tillsammans med vår lokalguide i Rom. Rundturen tar ca 6 timmar och vi får se de viktigaste sevärdheterna såsom Colosseum, Vatikanen med Petersplatsen (ej Peterskyrkan), Fontana di Trevi och Phanteon på turen.

Dag 3 Rom
Idag besöker vi Phanteon och Forum Romanum för de som önskar, utflykten med vår reseledare ingår, men entreén och transport med tunnelbanan löser man själv. Efteråt fortsätter vår reseledare med de som vill se mer av staden.

Dag 4 Rom
Den som vill kan följa med vår reseledare på utflykt, ev entréer och avgifer för transport tex tunnelbana tillkommer. Eller så upptäcker man Rom på egen hand. Kanske strosa runt i stadsdelen Trastevere med sina smala gränder, gamla byggnader, små kyrkor och mysiga tavernor, caféer, barer och affärer. Eller besöka någon av de mest kända muséerna  bl.a. Vatinkanmuséerna, de Kapitoliska muséerna och Villa Borghese.

Dag 5 Rom - Landvetter
På förmiddagen checkar vi ut och ställer bagaget i ett bagagerum. Vi har några timmar till att upptäcka staden på. Efter lunch beger vi oss med vår transferbuss till flygplatsen och flyger hemåt. Vi är åter på Landvetter sent på kvällen.

Hotell

 Smooth Hotel Termini

Smooth Hotel Termini

****
Nytt, mycket bra beläget hotell med gångavstånd till många sevärdheter som tex Villa Borghese. Hotellet är beläget nära två tunnelbanestationer Castro Pretorio (Linje B) och Repubblica (linje A). Rom är en stor stad och trots hotellets fina läge kommer man gå mycket under vistelsen. Bra skor rekomenderas! På hotellet serveras frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Alla rum har platt TV, fritt Wi-Fi oc...

Hotel Ripa Roma

Modernt hotell beläget i det populära området Trastevere, 50 meter från spårvagnar som tar dig till Roms historiska centrum. WiFi är gratis. De rymliga rummen har luftkonditionering, TV, minibar och eget badrum. Hotellet ligger bredvid undervisningsministeriet i den moderna delen av Trastevere. Området är känt för sina många restauranger och pubar.

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
13/5 Se alla Rom 5 dagar > 6 7 990:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
23/9 Se alla Rom 5 dagar > 6 7 990:- BokaMer information