Rom 5 dagar ✈

En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. Vi börjar vistelsen med en rejäl stadsrundtur och sedan kommer vår reseledare ta med de som vill på intressanta upptäckter i staden.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter till Rom
Vi träffas på eftermiddagen (i september på morgonen) på Landvetter för färd mot Italiens huvudstad Rom. Väl framme möter transferbuss oss för resa genom Rom till vårt hotell. Efter incheckning kan de som vill kan följa med vår reseledare och börja upptäcka staden.

Dag 2 Rom
Idag gör vi en rejäl stadsrundtur med buss tillsammans med vår lokalguide i Rom. Rundturen tar ca 6 timmar och vi får se de viktigaste sevärdheterna såsom Colosseum, Fontana di Trevi och Phanteon på turen. På grund av väldigt hårt tryck i Peterskyran är det inte säkert vi gör den turen med vår lokalguide. Om den inte görs under stadsrundturen kan ni åka med vår reseledare dit dag 3 eller 4.

Dag 3-4 Rom
Den som vill kan följa med vår reseledare på utflykter, ev entréer tillkommer. Eller så upptäcker man Rom på egen hand. Kanske strosa runt i stadsdelen Trastevere med sina smala gränder, gamla byggnader, små kyrkor och mysiga tavernor, caféer, barer och affärer. Eller besöka någon av de mest kända muséerna  bl.a. Vatinkanmuséerna, de Kapitoliska muséerna och Villa Borghese.

Dag 5 Rom - Landvetter
På förmiddagen checkar vi ut och beger oss med vår transferbuss till flygplatsen och flyger hemåt. Vi är åter på Landvetter på kvällen.

Våra utflykter:
Stadsrundtur - fortsättning. Vår reseledare fortsätter på stadsrundturen. Vi ser sådant vi missade under rundturen, tex Peterskyrkan om den inte var med pga tidsåtgången för det besöket. Utflykten med vår reseledare ingår, men dock ej ev entréer.
Phanteon & Forum Romanum. Vi beöker Phanteon och Forum Romanum. Därefter fortsätter vi ut och ser fler av stadens stora sevärdheter. Vem vet vi kanske också stannar till för ett glas vin eller en kaffe på reseldarens favortihak. Utflykten med vår reseledare ingår, men dock ej ev entréer och förplägnad.

Hotell

 Smooth Hotel Termini

Smooth Hotel Termini

****
Nytt, mycket bra beläget hotell med gångavstånd till många sevärdheter som tex Villa Borghese. På hotellet serveras frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Alla rum har platt TV, fritt Wi-Fi och säkerhetsfack.

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
24/9 Se alla Rom 5 dagar
Reseledare: Anette Andersson
6 990:- Mer information