Skip to main content

Klassika Rom 5 dagar ✈

Status:
Ring för att boka

Höstlov i Rom - Villa d'Estes berömda trädgård och katakomberna

Följ med Italienkännaren ”Pierino” – Per Åsander till ett av hans favoritresemål – Rom! Under våra dagar kommer han att visa oss sina pärlor både vad det gäller arkitektur och kultur men även vin och mat. Vi upplever det klassiska Rom med stadens många välkända och vackra byggnader. I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiga viner på en vingård och i Tivoli besöker vi Villa d’Estes berömda trädgård. Vi skall även bekanta oss med Calixtus-katakomberna.

Oktober är en uppskattad höstmånad i Rom. Enligt många är detta den bästa tiden att besöka Rom då det är färre turister och behagligt väder, något som bidrar till att förstärka atmosfären kring de vackra sevärdheterna.

Sök resa

Dagsprogram Rom med Pierino

Dag 1 Landvetter - Rom
Vi flyger med SAS från Landvetter på förmiddagen,  mellanlandar i Köpenhamn och ankommer till Rom vid lunchtid. På flygplatsen väntar bussen som tar oss till ett utmärkt pilgrims­hotell beläget nära Vatikanen. Alla rum har WC, dusch och WiFi. Efter att vi installerat oss, går vi några hundra meter till Pers favoritbar för kaffe och panini, eller vad ni känner för (ingår ej).

På eftermiddagen tar Pierino med oss på en promenad till stadens anrika centrum med slutdesti­nation Piazza Cavour där vi skall inta kvällens middag.

Dag 2 Rom stadsvandring
Efter frukost gör vi en vandring i Rom med svensktalande lokalguide. Eftersom turistbussar inte tillåts inne i stadens historiska centrum promenerar vi till fots, därför är det lämpligt att ha bra promenadskor. Några gånger använder vi oss emellertid av lokaltrafiken.

Vi startar vid Piazza Venezia där vi ser det storslagna Viktor Emanuel-monumentet i vit marmor som byggdes för att hylla det enade Italiens förste kung. Därefter tar vi oss upp till en av stadens sju höjder, Capitolium med Piazza del Campidoglio. Här ser vi bl.a. ryttarstatyn av Marcus Aurelius. Från höjden får vi en bra överblick över den antika torgplatsen Forum Romanum. Vi fortsätter mot arenan Colosseum och avslutar vandringen vid kejsare Konstantins triumfbåge.

Därefter intar vi lunch på en pizzarestaurang. Mätta och med ny energi promenerar vi med reseledaren Pierino till Piazza Navona, Roms kanske mest kända torg och sedan till det välbevarade antika templet Pantheon med sitt kupoltak. Även denna kvällen äter vi middag på en av Pierinos utvalda restauranger.

Dag 3 Utanför Rom, staden Tivoli med Villa d’Este
I dag gör vi en utflykt med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom. På förmiddagen besöker vi en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet – Tivoli. Vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård som med sin skönhet varit inspiration till många andra trädgårdar. År 2006 utsågs trädgården till Europas vackraste park. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken. Vi besöker därefter en vingård för att provsmaka viner med en rik buffé.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 4 Katakomberna
Denna dag gör vi ett spännande och unikt besök i en av Roms många katakomber. Tidiga kristna blev begravna i katakomber dels för att kristendomen var en förföljd religion i  Romar­riket fram till 313. Ut över upplevelsen av att gå genom gångarna med gravnischer, ger katakomberna ett bra intryck av tidlig kristen konst. Därefter blir det lunch på närbelägen restaurang. Eftermiddagen är ledig.

I kväll äter vi middag på en restaurang nära hotellet. 

Dag 5 Söndag 25 oktober
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen. Flyget avgår på förmiddagen  till Stockholm, där vi byter för vidare flygning till Göteborg dit vi anländer sen eftermiddag.

 

Hotell

Casa Ravasco San Pietro

Casa Ravasco San Pietro

Ett utmärkt pilgrims­hotell beläget nära Vatikanen. Alla rum har WC, dusch och WiFi. På hotellet serveras en enkel frukost bestående av vitt bröd, croissanter, marmelad och yoghurt...