Skip to main content

Rom 5 dagar ✈

Status:
Ring för att boka

En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. Vi börjar vistelsen med en rejäl stadsrundtur och sedan kommer vår reseledare ta med de som vill på intressanta upptäckter i staden.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter till Rom
Vi träffas på morgonen på Landvetter för färd mot Italiens huvudstad Rom. Väl framme möter transferbuss oss för resa genom Rom till vårt hotell. Efter incheckning kan de som vill kan följa med vår reseledare och börja upptäcka staden.

Dag 2 Rom
Idag gör vi en rejäl stadsrundtur med buss tillsammans med vår lokalguide i Rom. Rundturen tar ca 6 timmar och vi får se de viktigaste sevärdheterna såsom Colosseum, Vatikanen med Petersplatsen (ej Peterskyrkan), Fontana di Trevi och Phanteon på turen.

Dag 3 Rom
Idag besöker vi Phanteon och Forum Romanum för de som önskar, utflykten med vår reseledare ingår, men entreén och transport med tunnelbanan löser man själv. Efteråt fortsätter vår reseledare med de som vill se mer av staden.

Dag 4 Rom
Den som vill kan följa med vår reseledare på utflykt, ev entréer och avgifer för transport tex tunnelbana tillkommer. Eller så upptäcker man Rom på egen hand. Kanske strosa runt i stadsdelen Trastevere med sina smala gränder, gamla byggnader, små kyrkor och mysiga tavernor, caféer, barer och affärer. Eller besöka någon av de mest kända muséerna  bl.a. Vatinkanmuséerna, de Kapitoliska muséerna och Villa Borghese.

Dag 5 Rom - Landvetter
På förmiddagen checkar vi ut och ställer bagaget i ett bagagerum. Vi har några timmar till att upptäcka staden på. Vid lunchtid beger vi oss med vår transferbuss till flygplatsen och flyger hemåt. Vi är åter på Landvetter på kvällen.

Hotell

Hotel Ripa Roma

Hotel Ripa Roma

Modernt hotell beläget i det populära området Trastevere, 50 meter från spårvagnar som tar dig till Roms historiska centrum. WiFi är gratis. De rymliga rummen har luftkonditionering, TV, minibar och e...