Skip to main content

Roslagen med Wij trädgårdar

Status:
Ring för att boka

Följ med oss på en fyra dagars resa med massor av trevliga och intressanta besök. Vi besöker Wij Trädgårdar i Ockelbo och Linnéträdgården i Uppsala. Vi besöker och guidas runt i pittoreska Öregrund i vackra Roslagen, norra delen av Stockholms skärgård som är full av historia, kultur och skimrande skärgård! På resan bor vi i den livliga staden Gävle. Här kan vi njuta av ett vackert kustläge, trevliga parker och en oemotståndlig småstadscharm. Sedan flyttar vi oss till universitetsstaden Uppsala där vi upplever den gamla staden.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Gävle
Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på egen hand. Framåt eftermiddag har vi kommit till Gävle och får en guidad rundtur i Gamla Gefle. Därefter checkar vi in på vårt centrala Clarion Hotel Winn. Middag på vårt hotell. Ca 49 mil. 

Dag 2 Gävle - Ockelbo - Wij Trädgårdar
Vi startar dagen med frukost och åker sedan till Wij Trädgårdar i Ockelbo, ett centrum för nordisk trädgårdskultur. Vi börjar med en guidad rundvisning av parken och får uppleva både vild natur och trädgårdar ritade av berömda arkitekter och formgivare. Varje trädgård har sin egen karaktär. Efter rundturen finns det tid att gå på egen hand och njuta och inspireras av rosträdgården, örtagården, skogens trädgård, skuggträdgården, köksträdgården och studenternas trädgårdar. Kanske ni köper med er något från trädgårdhandeln. Vi äter lunch i Trädgårdens Hus. Innan vi vänder åter till hotellet så stannar vi till och besöker byn Mackmyra. I smedjan huserar sedan 1999 Mackmyra Svensk Whiskey, Sveriges första privata whiskeydestilleri. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 3 Gävle - Roslagen - Uppsala
Efter frukost åker vi till den pittoreska staden Öregrund i vackra Roslagen. Här blandas orörd natur, hav och semesterlugn med shopping, sevärdheter och aktivitet. Roslagslandskapet inspirerar och är full av författarreferenser. August Strindberg, Astrid Lindgren, Nils Ferlin och Vilhelm Moberg har skrivit många av sina kända verk här. Vi börjar med en guidad vandring här och därefter finns det ledig tid att besöka någon av de charmiga och mysiga restaurangerna & caféerna. Efter en härlig dag i Roslagen fortsätter vi mot Uppsala och vårt hotell Scandic Uplandia. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 4 Uppsala - Hemorten 
Efter frukost besöker vi Linnéträdgården, Sveriges äldsta botaniska trädgård och den plats där Olof Rudbeck d.ä och Carl von Linné arbetade och verkade. Linnéträdgården är en rekonstruktion av hur Linnés botaniska trädgård såg ut i mitten av 1700-talet. Här finns utställningar, café och butik. Efter denna trevliga vistelse så börjar det bli dags för hemfärd. Vi stannar för rast längs vägen och är åter på hemorten på kvällen.

Hotell

Roslagen

Roslagen

Gävle Clarion Hotel Winn**** Hotellet ligger mitt i hjärtat av Gävle, nära till shopping och nöjen. Hotellet har en relaxavdelning med pool, bastu och gym. Rummen har gratis WiFi, te- och kaffekokare,...