Skip to main content

St Petersburg

Status:
Fullt

St Petersburg är en av världens tio vackraste städer. Kom med oss och upplev den stad som var Rysslands huvudstad i mer än 200 år. Hela stadens historiska centrum står på UNESCOs kulturarvslista. Vi kommer att se Nevsjkij Prospekt med alla vackra 1700- och 1800-talspalats, lyxhotell, varuhus och butiker. De förgyllda tornspetsarna på Amiralitetet och kupolen på Isaakkatedralen är andra självklara inslag i stadsbilden. St Petersburg är byggd på ca 40 öar, en stad som präglas av mycket grönska och floden Neva med bifloder.

Sök resa

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Till Stockholm
Vi reser mot Göteborg, och sedan far vi via Jönköping och Linköping till Stockholm. Vi kommer till  Silja Lines terminal i Stockholm där färjan avgår kl 17.00 Gemensam middag. Ca 56 mil

Dag 2 Helsingfors – S:t Petersburg
Frukost. Vi följer Finska viken österut på utmärkta vägar genom södra Finland. Vid den finsk/ryska gränsen blir det kontroll av pass, visum och valutadeklaration.
Vidare mot Viborg, här utkämpades de bittraste slagen under vinter- och fortsättningskriget. Minnesmärken från kriget passeras samt den sk Mannerheimlinjen – Finlands försvarslinje mot ryssarna. Vi bor 3 nätter på Hotel Moskva. Gemensam middag på kvällen. Ca 35 mil

Dag 3 Stadsrundtur i S:t Petersburg
Frukost. Vi gör en rundtur i staden och ser ståtliga palats, katedraler och breda gator med stora öppna platser. Nevskij-Prospekt är stadens märkligaste gata som trots sina många stilar från klassiskt till modernt bildar en harmonisk bild. På den 4,5 km långa gatan finns hotell, restauranger, kaféer och affärer. Här finns också teatrar, konserthallar och den imponerande Uppståndelsekyrkan. Vi ser också Amiralitetsbyggnaden och Borgplatsen med den 47,5 m höga segerpelaren. Gemensam middag på restaurang under kvällen.

Dag 4 Eremitaget
Frukost. I dag besöker vi Eremitaget, ett av världens främsta konstmuseer, en skattkammare med över 2,5 miljoner. Mästarnas verk hänger på rad i de otroligt vackra salarna. Här finns bl a den största Rembrandtsamlingen i världen. Under eftermiddagen blir det egen tid på stan innan kvällens gemensamma middag.

Dag 5 Peterhof till Narva
Efter frukost avresa till Peterhof, Peter den Stores enastående vackra palats, vilket byggdes under 1700 talet och skulle överträffa slottet i Versailles. Runt palatset finns en park med broar, terrasser, små gallerier och förgyllda fontäner. Under eftermiddagen åker vi mot Estland och Narva. Vi passerar gränsen och vårt mål är Narva-Jõesuu ute vid kusten, här öppnades första spaanläggningen redan under 1800 talet och nu finns otaliga spa- och semesteranläggningar. Vi bor på Spa Hotel Narva-Jõesuu där vi också har kvällens gemensamma middag. Ca 40 mil

Dag 6 Narva – Tallinn
Frukost. Färden går mot Tallinn och vi passerar Sillamää med Stalinkaserner, 60-tals höghus, övergivna fabriker – som var förbjuden zon och fanns inte med på kartan. I Tallinn får vi tid till en liten rundtur innan vi går ombord på Tallinks färja till Stockholm. Gemensam middagsbuffé. (ca 350 km)

Dag 7 Till hemorten
Frukostbuffé ombord innan färjan lägger till i Stockholm. Beräknad hemkomst till Vänersborg ca kl 18.00. Ca 20 mil