Skip to main content

Skärgårdskryss i Kroatien

Status:
Ring för att boka

För den här resan behöver du bara några T-shirts och en baddräkt för att spendera sju oförglömliga dagar på kryssning i södra Adriatiska havet från en ö till en annan. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska Adriatiska havet. På kvällarna hittar vi en bra restaurang och säkert upptäcker något annat roligt i de trevliga hamnarna där vi övernattar.

För ca 15 år sedan åkte jag på en visningsresa med liten kryssningsbåt längs kroatiska kusten. Än idag är det en av de bästa upplevelserna jag haft under mina snart 30 år i resebranschen. Vi bor i enkla hytter med AC, dusch och toalett. Vi äter lunch ombord och upplever kroatiska öar och små mysiga byar. Ombord finns det 36 bäddar och hela båten är vår. Gillar du friluftsliv, havet och njuter av lugn och ro - välkommen med! / Erik - grundare av ReseMakar'n & Busserik

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Dubrovnik (Middag ingår idag)
Vi flyger från Trollhättan-Vänersborgs flygplats till Dubrovnik. Vår buss väntar utanför flygplatsbyggnaden och tar oss till hamnen där vi checkar in ombord på vår båt. 

Dubrovnik är en världsberömd och ganska speciell plats där gamla stan och många av byggnaderna har blivit kvar (några knappt förändrade) från den gamla Dubrovnik-republikens tid. Många av de historiska och kulturella byggnaderna hör till renässansperioden med några spår av gotisk stil finner man också. Vi föreslår att du på eftermiddagen åker upp och går på den berömda stadsmuren. I Dubrovnik finns massor att se och vi återvänder hit igen dag 7 på eftermiddagen. Middag ombord och övernattning i Dubrovnik.

Dag 2 Dubrovnik - Mljet (frukost och lunch ingår i dag)
Efter frukost fortsätter vi vår resa mot ön och nationalparken Mljet. Lunch ombord. Mljet är en vacker, lugn plats och hela eftermiddagen är fri för att njuta av sötvattensjöarna i nationalparken. I mitten av den stora sjön, inuti nationalparken, kan du besöka ett gammalt kloster och en kyrka, eller ta en liten båt för att glida runt i nationalparken. Cyklar kan också hyras för att cykla runt på de stigar som omger sjöarna. Övernattning i hamnen Polača eller Pomena.

Dag 3 Mljet - Hvar (frukost och lunch ingår i dag)
Tidigt på morgonen åker vi mot den lilla ön Šćedro som ligger utanför ön Hvars sydkust, där vi får tid att koppla av och friska upp oss i det rena kristallblå havet. Efter lunch avgår vi till ön Hvar. Detta är den längsta ön i Adriatiska havet och officiellt den mest soliga! Renässansdomkyrkan med sitt ursprungliga torn grundades här 1612 och är tillsammans med den vackra hästskoformade hamnen några av huvudattraktionerna. Hvar stad erbjuder gott om restauranger, barer, kaféer och klubbar som är öppna långt in på natten. Förutom att vara känd för det soligaste klimatet i Kroatien har Hvar också en jet-set stamtavla som ofta lockar berömda besökare på sommaren.

Dag 4 Hvar - Bol - Split (frukost och lunch ingår i dag)
Vi lämnar Hvar och fortsätter vår kryssning mot ön Brač, mer exakt till staden Bol, mest känd för sin berömda strand Gyllene Hornet. Vi anländer till Split på sen eftermiddag. Split är Kroatiens andra stad. Det är en universitets- och sjöstad som också är huvudstad i Dalmatien. Split är UNESCO-skyddad, och dess historiska och kulturella monument är förundrar de många besökare som blir kära i denna 1000-åriga skönhet.

Dag 5 Split - Korcula (frukost och lunch ingår i dag)
Tidig morgonavgång till ön Korčula, känd som födelseplatsen för Marco Polo. Vi äter lunch i en av de avskilda vikarna på vår väg innan vi tidig eftermiddag ankommer Korčula. På denna ö kan du hitta fler legender, berättelser och monument än någon annanstans medans du vandrar längs de sillbensmönstrade gatorna. Korčula har ett rikt utbud av restauranger där du kan stilla din hunger och det finns många barer och klubbar för dem som söker kvällsunderhållning. Övernattning i Korčula.

Dag 6 ​​Korcula - Šipan (frukost, lunch och Captains Dinner ingår i dag)
Tidigt på morgonen fortsätter vi vår resa mot Elafiti-öarna, en grupp öar väster om Dubrovnik. De inkluderar Šipan, Lopud och Koločep (Kalamota). De lockar många turister med sin vackra natur och sköna sandstränder. Simning och lunch planeras på en av de mindre Elafiti-öarna. På Šipan, den största Elafiti-ön och också den mest avlägsna från Dubrovnik, kommer vi att tillbringa natten och kaptenen bjuder till middag. Trots att det är sk "Captains Dinner" är klädseln avslappnad.

Dag 7 Šipan - Dubrovnik (frukost och lunch ingår i dag)
Tidig avresa till Dubrovnik med frukost under gång. Njut av den oförglömliga naturen längs kusten mot Dubrovnik, som kallades "Heaven on Earth" av den berömda författaren George Bernard Shaw. Lunch ombord och vi anländer till Dubrovnik tidig eftermiddag. Ta en promenad på Stradun som är en bred gågata som sträcker sig genom Gamla Stan och som kantas av historiska byggnader och minnesmärken. Utforska de små torgen och gränderna inom stadsmuren, ta en promenad längs toppen av den 1940m långa stadsmuren eller ta en linbana till toppen av Srđ-berget för den bästa panoramautsikten över den gamla staden! Övernattning i Gruz-hamnen i denna magiska stad.

Dag 8 Dubrovnik (Frukost ingår idag)
Frukost och därefter säger vi farväl till kaptenen och besättningen. Buss möter för transfer mot flygplatsen och flyg hem till Trollhättan-Vänersborgs flygplats.

OBS! Dagsprogrammet kan helt komma att ändras pga rådande väder. Det är kapten ombord som avgör i alla lägen hur programmet kan utföras.

Karta

Hotell

Kryssningsbåt Antonela

Kryssningsbåt med 36 bäddar. Alla hytter har AC, dusch och toalett. Ombord finns matsal/sällskapsrum och soldäck med stolar. Vi förfogar över hela båten under kryssningen. Fartyget är 33 meter långt o...
Kryssningsbåt Vapor

Kryssningsbåt Vapor

Kryssningsbåt med 36 bäddar. Alla hytter har AC, dusch och toalett. Ombord finns matsal/sällskapsrum och soldäck med stolar. Vi förfogar över hela båten under kryssningen. Fartyget är 36 meter långt o...