Skip to main content

Skärgårdskryss i Kroatien

Pris från:
13 990:-
Dagar:8
 • Flygresa,
 • kryssning
 • 7 nätter i hytt med dusch och toalett.
 • 7 Frukostar,
 • 7 tre rätters luncher
 • 1 Kaptenens middag
 • 1 afternoon tea
 • överaskningar
 • Reseledarservice
 • Hamnavgifter
 • (Dricks ingår ej ca 140:-/dag)
Boka resa

För den här resan behöver du bara några T-shirts och en baddräkt för att spendera sju oförglömliga dagar på kryssning i södra Adriatiska havet från en ö till en annan. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska Adriatiska havet. På kvällarna hittar vi en bra restaurang och säkert upptäcker något annat roligt i de trevliga hamnarna där vi övernattar.

För ca 15 år sedan åkte jag på en visningsresa med liten kryssningsbåt längs kroatiska kusten. Än idag är det en av de bästa upplevelserna jag haft under mina snart 30 år i resebranschen. Vi bor i hytter med AC, dusch och toalett. Vi äter lunch ombord och upplever kroatiska öar och små mysiga byar. Ombord finns det 40 bäddar och hela båten är vår. Gillar du friluftsliv, havet och njuter av lugn och ro - välkommen med! / Erik - grundare av ReseMakar'n & Busserik

Sök resa

Dagsprogram

Lördag: Trollhättan Vänersborgs flygplats - Zadar och transfer till Split
Vi träffas på Trollhättan-Vänersborgs flygplats på morgonen för flyg mot Zadar. Väl i Kroatien väntar vår buss som på drygt en timme tar oss till vår båt som väntar oss i Split. Vi checkar in och och äter lunch. Vår båt ligger kvar i Split i natt och vi har gott om tid att utforska staden. Middag äter vi på valfri restaurang på stan i kväll. (Lunch ingår idag)

Söndag - Split - Makarska
På morgonen lämna vår båt Split och vi kryssar söderut längs Dalmatiska kusten. Vi stannar för bad och lunchstopp i någon fin vik.  På kvällen kommer vi till Makarska som vi kan utforska på egen hand. (Frukost och lunch ingår)

Måndag: Makarska -Mljet
Vi avgår tidigt mot Miljet och gör ett stopp Pelješac-halvön för en badstopp. Under eftermiddagen Kan vi besöka nationalparken i Miljet och njuta av stillheten och havet, De som vill kan även besöka klostret och kyrkan på St. Maryön. (entréer tillkommer) Ikväll övernattar vi  Polača eller Pomena. (Frukost och lunch ingår)

Tisdag: Mljet - Dubrovnik
Efter frukost avgår vi mot resans höjdpunkt Dubrovnik. Vi äter lunch och sedan kan vi fascineras av Dubrovnik. De som vill kan följa med på en rundtur i staden (tillägg) här kan ni följa med på en guidad rundtur (tillägg) eller med på en tur med linbana (tillägg) upp till Srđ-berget och njuta utav utsikten över gamla stan eller så utforska ni staden på egen hand. Övernattar  gör vi i hamnen i denna magiska stad. (Frukost och lunch ingår)

Onsdag: Dubrovnik - Korčula
Färden går vidare mot Korčula som mest är berömt för att vara  Marco Polos födelsestad. Vi äter lunch ombord innan vi går in i hamnen där vi även har vår övernattning. Vi gör en sightseeing av stan som är mycket välbevarad, gör ett  besök på en lokal vingård för en apititretare och lite vin. Middagen är på egen hand, pröva gärna någon av de lokala  restaurangerna eller Konobas som de heter här vilket är en typ av värdshus. (Frukost och lunch ingår)

Torsdag: Korčula - Hvar
Tidig avresa mot Pakleniöarna för lunch och ett badstopp innan ankomst till Hvar  där vi gör en sightseeing på eftermiddagen. Hvar är den längsta ön i Adriatiska havet och har en vacker renässanskatedral, den är även känt för sitt nöjesliv och har många utmärkta restauranger. Vi ligger kvar i Hvar över natten. (Frukost och lunch ingår)

Fredag: Hvar - Brač
Vårt nästa stopp är ön Brač. Här gör vi ett badstopp vid den berömda stranden Zlatni Rat nära Bol (Gyllene Hornet - grusstranden som  vinden och vågorna ständigt förändrar). Bol var en gång en typisk fiskeby men är nu en populär turistort. På kvällen dukas det upp till Kaptensmiddag ombord i den mysiga hamnen på Brač. (Frukost, lunch och kaptens middag ingår)

Lördag: Brač - Split och transfer till Zadar för flyg hem till Trollhättan-Vänersborgs flygplats.
Tidig avresa och frukost. I Split är det dags att ta farväl av kryssningsbåten Dream och dess besättning för transfer till flygplatsen. Vårt plan går hem under eftermiddagen och tidigt på kvällen har vi landat på Trollhättan Vänersborgs flygplats. (Frukost ingår)

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/10Trollhättan Kroatien - Skärgårdskryss med DREAM> 613 990:-BokaMer information

Hotell

Superiorskeppet DREAM

Superiorskeppet DREAM

Fantastisk motorkryssare med bra bekvämligheter som tar oss runt på kryssning mellan Kroatiska öar. Ombord är det luftkonditioneringi hytter och matsal/bar. Alla hytter har egen toalett med dusch, wc...