Skip to main content

Skrot, hopp och kärlek - Vallarna

Förra årets succéföreställning på Vallarnas friluftsteater följs i år upp av ännu en skrattbuskis, signerad Pär Nymark, denna gång med Micke Riesebeck som parhäst i manusskrivandet. Det blir en galet rolig och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, kärlek och naturligtvis också lite hembränt. På scen ser vi publikfavoriterna Annika Andersson, Micke Riesebeck, Claes Månsson, Jojje Jönsson med flera, redo att bjuda på sommarens absolut skrattigaste föreställning.

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som en gång blomstade, men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Micke Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma.

På skroten bor även den ständigt rökande småpilska raggarmormorn (Jeanette Capocci) som, när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot gården.  Affärerna som numera mest består av att sälja hembränt, stöldgods och metallskrot går inget vidare och familjen hotas av vräkning av kommunen.

I ett desperat försök att rädda situationen lägger raggarmamman familjens sista slantar på ett stort parti koppar, stulet från SJ – som hon planerar sälja vidare till den lokala gangstern ”Slaktar-Lasse” (Claes Månsson). För att ställa till det ytterligare får dessutom den prydliga familjen Svensson samma dag fel på bilen under en resa ner mot Köpenhamn och tvingas söka hjälp hos raggarfamiljen på skroten.

Det blir minst sagt en kulturkrock när de båda familjerna möts. Inte blir det lättare av att dottern i familjen Svensson och raggarsonen fattar tycke för varandra, eller att mormor bestämmer sig för att förföra herr Svensson, eller att den livsfarlige Slaktar-Lasse dyker upp för att hämta sin koppar. Som grädde på moset besöker den snubblande olycksdrabbade skattmasen (Jojje Jönsson) skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen.

Det blir en galen och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, massor av skratt och naturligtvis också lite hembränt. Spelas sommaren 2023. Premiär söndagen den 2 juli. Det här vill du helt enkelt inte missa!

På resan till Vallarnas friluftsteater stannar vi på Björkäng Vägkrog ca kl 12:45 för fika/mat för de som önskar. Vi kommer till Vallarna ca kl 14:00 och föreställningen börjar kl. 15:00. Vi har platser på parkett. 25 minuter efter föreställningens slut avgår bussen hemåt. Vi stannar även på hemvägen på Björkäng Vägkrog för fika/mat för de som önskar.

Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • Biljett till föreställningen
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 35 kundenkäter
 • Trevlig chaufför när vi klev ombord och sen blev det bara bättre å bättre... kanonplatser på vallarna. En fantastisk resa, så vi kommer garanterat åka igen med er
  Resenär
 • En bra chaufför, körde lugnt och sansat, men ändå med bra tempo, inte ryckigt och informerade det som behövdes. han berättade emellanåt en trevlig historia. Under resan hände en incident, (sjukdomsfall) som han skötte mycket bra med stor omtanke på anhörig.
  Resenär
 • Mycket bra och trevlig chaufför.
  Resenär
 • Mycket bra och trevlig chaufför, körde väldigt mjukt. Han var också hjälpsam även när det hände annorlunda saker. Var rädd om sådana chaufförer.
  Resenär
 • Kanonbra teater och trevlig chaufför.
  Resenär
 • Fantastisk resa - rekommenderas
  Resenär
 • Fin resa.
  Resenär
 • Allt var bra
  Resenär
 • Trevlig resa, bra upplägg, lagom lång paus för matintag. Reser gärna med er igen.
  Resenär
 • Trevlig resa, bra chaufför. Alltid nöjd med era resor.
  Resenär
 • allt gick bra tiden stämde inte vid hemfärd förestälningen toppen
  Resenär
 • En trevlig chaufför körde lugnt
  Resenär

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vänersborg Parallellgatan 14 09:40 21:50 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 10:00 21:30 0:-
Uddevalla Kampenhof Museet 10:30 21:00 0:-
Ljungskile Bussterminalen 10:50 20:40 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 11:10 20:20 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 11:30 20:00 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 11:50 19:40 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Avbeställningsskydd 55:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
15/7-2023 lördagSkrot, hopp och kärlek - Vallarna
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 095:-Boka
12/8-2023 lördagSkrot, hopp och kärlek - Vallarna
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 095:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.