Skip to main content

Slovenien 10 dagar

Det Adriatiska havet lockar med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur inbjuder till strövtåg. Det lilla landet Slovenien har massor att erbjuda. Kuststräckan med Portoroz och Piran, huvudstaden Ljublijana och vindistrikten för att nämna några av höjdpunkterna.

Följ med en fin resa genom Slovenien på 10 dagar. Vi besöker bland annat den världsberömda Postojna-grottan, dricker gott vin i Vipavadalen, ett besök i Sloveniens huvudstad Ljubljana och en tur till mysiga Rovinj i Kroaten hinner vi även med! 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
1 av 5
: 1 av 5 stjärna

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göttingen

  Vi reser från våra respektive hemorter på morgonen. Via färjor mellan Helsingborg - Helsingör och mellan Rödby - Puttgarden når vi snart Tyskland. I Göttingen stannar vi på vårt hotell för middag och övernattning.

  Hemorten - Göttingen
 • Dag 2: Göttingen - Salzburg

  Idag fortsätter vi färden söderut. Vi stannar i Salzburg där nästa hotell väntar oss.

  Göttingen - Salzburg
 • Dag 3: Salzburg – Portoroz

  Efter frukost ger vi oss ut på vackra alpvägar. Vi passerar över något av alla alppass på vår väg till Slovenien. Vi gör en båttur på Bledsjön i en sk Pletnabåt. Detta är en 7 meter lång och 2 meter bred roddbåt. Båttypen har trafikerat sjön sedan 1100-talet då bönder fraktade pilgrimer ut till ön istället för att betala skatt. Vi åker till det medeltida slottet i Bled. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Bledsjön och bergen. Vi åker sedan de sista milen mer till Portoroz där vi ska bo tre nätter flott på Grand Hotel Bernardin *****.

  Salzburg – Portoroz
 • Dag 4: Postojna-grottan och vingård i Vipavadalen

  Frukost. Idag skall vi se den världsberömda grottan i Postojna. Vi åker med tåget i grottan och får en guidad upplevelse av denna intressanta sevärdhet och på eftermiddagen ett vingårdsbesök i Vipavadalen. Gemensam middag på hotellet.

  Postojna-grottan och vingård i Vipavadalen
 • Dag 5: Piran och Rovinj

  Frukost. Idag kan man antingen passa på att njuta av Portoroz eller följa med på någon av våra kortare utflykter. På förmiddagen gör vi en tur till Piran längst ut på udden där vi bor och på eftermiddagen blir det en tur till mysiga Rovinj på Istrien i Kroatien.

  Piran och Rovinj
 • Dag 6: Portoroz-Rogaska Slatina

  Frukost. Idag besöker vi Sloveniens huvudstad Ljubljana. Vi får fri tid i staden och har möjlighet att äta lunch på egen hand. Många anser att Ljubljana är en av Europas vackraste huvudstäder, vad tycker du? Sedan fortsätter vi till Rogaska Slatina där vi ska bo två nätter på Hotel Slatina. Middag på kvällen.

  Portoroz-Rogaska Slatina
 • Dag 7: Rogaska Slatina

  Frukost. Idag ska vi utforska staden och dess omgivningar. De är kända för sina glasbruk och sitt unika naturliga mineralvatten. Vi besöker även ett Folkmuseum. På kvällen blir det en lite festligare middag.

  Rogaska Slatina
 • Dag 8: Rogaska Slatina – Prag

  Efter frukost börjar vi resan mot Prag. På lämpligt ställe stannar vi för lunch i Österrike innan vi når Tjeckien. Väl framme i Prag väntar Botell Admiral på oss med middag. Eftersom hotellet ligger centralt kanske någon tar en kvällspromenad och ser Karlsbron och gamla stadens torg innan vi kryper till kojs.

  Rogaska Slatina – Prag
 • Dag 9: Prag – Rostock

  Vi far vidare norrut efter frukost. Under vägen stannar vi för lunch. Lagom till kvällen har vi kommit till hotell InterCity i Rostock där vi checkar in och äter en middag.

  Prag – Rostock
 • Dag 10: Rostock - Hemorten

  På förmiddagen avgår vår båt från Rostock till Gedser och bussen tar oss via Danmark åter hem på svensk mark. Vi stannar vid Björkäng för rast innan vi lämnar av vid respektive hemort.

  Rostock - Hemorten

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.