Skip to main content

Slovenien 10 dagar

Det Adriatiska havet lockar med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur inbjuder till strövtåg. Det lilla landet Slovenien har massor att erbjuda. Kuststräckan med Portoroz och Piran, huvudstaden Ljublijana och vindistrikten för att nämna några av höjdpunkterna.

Följ med en fin resa genom Slovenien på 10 dagar. Vi besöker bland annat den världsberömda Postojna-grottan, dricker gott vin i Vipavadalen, ett besök i Sloveniens huvudstad Ljubljana och en tur till mysiga Rovinj i Kroaten hinner vi även med! 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, vägskatter, färjor, 9 nätter med del i dubbelrum, 9 frukost och 9 middag, utflykter och entréer enligt program och reseledareservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göttingen

  Vi reser från våra respektive hemorter på morgonen. Via färjor mellan Helsingborg - Helsingör och mellan Rödby - Puttgarden når vi snart Tyskland. I Göttingen stannar vi på vårt hotell för middag och övernattning.

  Hemorten - Göttingen
 • Dag 2: Göttingen - Salzburg

  Vi reser från våra respektive hemorter på morgonen. Via färjor mellan Helsingborg - Helsingör och mellan Rödby - Puttgarden når vi snart Tyskland. I Göttingen stannar vi på vårt hotell för middag och övernattning.

  Göttingen - Salzburg
 • Dag 3: Salzburg – Portoroz

  Efter frukost ger vi oss ut på vackra alpvägar. Vi passerar över något av alla alppass på vår väg till Slovenien. Vi gör en båttur på Bledsjön i en sk Pletnabåt. Detta är en 7 meter lång och 2 meter bred roddbåt. Båttypen har trafikerat sjön sedan 1100-talet då bönder fraktade pilgrimer ut till ön istället för att betala skatt. Vi åker till det medeltida slottet i Bled. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Bledsjön och bergen. Vi åker sedan de sista milen mer till Portoroz där vi ska bo tre nätter flott på Grand Hotel Bernardin *****.

  Salzburg – Portoroz
 • Dag 4: Postojna-grottan och vingård i Vipavadalen

  Frukost. Idag skall vi se den världsberömda grottan i Postojna. Vi åker med tåget i grottan och får en guidad upplevelse av denna intressanta sevärdhet och på eftermiddagen ett vingårdsbesök i Vipavadalen. Gemensam middag på hotellet.

  Postojna-grottan och vingård i Vipavadalen
 • Dag 5: Piran och Rovinj

  Frukost. Idag kan man antingen passa på att njuta av Portoroz eller följa med på någon av våra kortare utflykter. På förmiddagen gör vi en tur till Piran längst ut på udden där vi bor och på eftermiddagen blir det en tur till mysiga Rovinj på Istrien i Kroatien.

  Piran och Rovinj
 • Dag 6: Portoroz-Rogaska Slatina

  Frukost. Idag besöker vi Sloveniens huvudstad Ljubljana. Vi får fri tid i staden och har möjlighet att äta lunch på egen hand. Många anser att Ljubljana är en av Europas vackraste huvudstäder, vad tycker du? Sedan fortsätter vi till Rogaska Slatina där vi ska bo två nätter på Hotel Slatina. Middag på kvällen.

  Portoroz-Rogaska Slatina
 • Dag 7: Rogaska Slatina

  Frukost. Idag ska vi utforska staden och dess omgivningar. De är kända för sina glasbruk och sitt unika naturliga mineralvatten. Vi besöker även ett Folkmuseum. På kvällen blir det en lite festligare middag.

  Rogaska Slatina
 • Dag 8: Rogaska Slatina – Prag

  Efter frukost börjar vi resan mot Prag. På lämpligt ställe stannar vi för lunch i Österrike innan vi når Tjeckien. Väl framme i Prag väntar Botell Admiral på oss med middag. Eftersom hotellet ligger centralt kanske någon tar en kvällspromenad och ser Karlsbron och gamla stadens torg innan vi kryper till kojs.

  Rogaska Slatina – Prag
 • Dag 9: Prag – Rostock

  Vi far vidare norrut efter frukost. Under vägen stannar vi för lunch. Lagom till kvällen har vi kommit till hotell InterCity i Rostock där vi checkar in och äter en middag.

  Prag – Rostock
 • Dag 10: Rostock - Hemorten

  På förmiddagen avgår vår båt från Rostock till Gedser och bussen tar oss via Danmark åter hem på svensk mark. Vi stannar vid Björkäng för rast innan vi lämnar av vid respektive hemort.

  Rostock - Hemorten

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Mellerud Wärdshuset på Dal 03:45 22:25 0:-
Brålanda Rasta 04:05 22:05 0:-
Frändefors Tempo 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:35 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:15 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
21/9-2022 onsdagSlovenien 10 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 613 950:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.