Skip to main content

Smakfullt möte mellan tre länder

Underjordiska upplevelser, trädgårdslabyrinter och konstrastfyllda städer är några av höjdpunkterna på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Addera smakfulla delikatesser som belgisk choklad, klosteröl och nederländskt vin och vi har fyra härliga dagar framför oss.

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Kielbåten

  Vi far från våra hemorter på eftermiddagen och kommer till Göteborg där Stena Lines bekväma nattfärja mot Kiel väntar oss. Har man packat smart har man bara en liten väska att ta ombord och lämnar den stora i bagaget. OBS! Glöm inte passet som du måste visa vid ombordstigning! Vi installerar oss i våra hyttter och äter sedan Stenas stora buffé där även drycken ingår.

  Till Kielbåten
 • Dag 2: Mot Nederländerna

  Klockan 09:15 efter den goda frukostbuffén lägger fartyget till i Kiel. Vi går av till vår buss som väntar på kajen. Färden går via Hamburg och Bremen till Valkenburg och vårt hotell. Vi checkar in för 4 nätter. Ca 60 mil

  Mot Nederländerna
 • Dag 3: Utflykt till historiska Maastricht

  Idag upptäcker vi grannstaden Maastricht som är en av Nederländernas äldsta städer. Tillsammans med vår lokalguide promenerar vi på kullerstensgatorna genom den historiska stadskärnan förbi kyrkor, stadsmurar och anrika köpmannahus. Ett av de bästa sätten att upptäcka Maastrichts omgivningar är en båttur på floden Maas. Under ca en timma flyter vi förbi stadskärnan och når den belgiska gränsen, där båten vänder tillbaka igen. Tillbaka på land har vi fri tid för att äta lunch och strosa på egen hand.

  Innan vi åker tillbaka till Valkenburg besöker vi Maastrichtbornas stolthet, vingården Apostelhoeve vars flaskor t.o.m. har stadsvapnet på sina etiketter. Här har producerats högkvalitativa viner sedan 1970 och det är den första vingården i Nederländerna.

  Utflykt till historiska Maastricht
 • Dag 4: Möte mellan 3 länder

  Vi ställer kursen mot Aachen, strax innanför den tyska gränsen. På vägen stannar vi till vid Drielandenpunt och kan på egen hand upptäcka trädgårdslabyrinterna eller ta en fika.

  Aachens monumentala dom och även rådhuset från 1300-talet tillhör stadens stoltheter. Vår lokalguide visar oss runt och här finns en skön kontrast mellan den historiska miljön och stadens folkliga atmosfär.

  Under eftermiddagen besöker vi Brand Bierbrouwerij, Nederländernas äldsta bryggeri. Vi provar deras öl och får en rundtur i lokalerna. På vägen tillbaka till Valkenburg åker vi förbi den amerikanska krigskyrkogården i Malgraten. Kvällens 3-rätters middag är inspirerad av Drielandenpunt, med en rätt från varje land.

  Möte mellan 3 länder
 • Dag 5: Choklad & klosteröl i Belgien

  Vid en första anblick kan Liège upplevas sakna charm. Många av de historiska arven förstördes under andra världskriget och staden har idag mer karaktär av arbetarstad. Men vi får inte låta oss luras av stadens yta. Under vår rundtur visar vår lokalguide oss de främsta sevärdheterna.

  Vi kan inte besöka Belgien utan att provsmaka en av landets delikatesser, den belgiska chokladen. På chokladmuseet Darcis Chocolatier i Verviers får vi både provsmaka och lära oss mer om kakaoodling och tillverkningsprocess. En annan belgisk delikatess är klosterölet och vi avrundar vår dag i Belgien med bryggeribesök och ölprovning på klostret Abbaye du Val-Dieu i Aubel.

  Choklad & klosteröl i Belgien
 • Dag 6: Mot Kiel

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far norrut. Framåt eftermiddagen/kvällen har vi kommit till Kiel. Vi checkar in och tar vår lilla nattväska och går ombord. Även ikväll ingår Stenas stora buffé inkl dryck. Ca 60 mil

  Mot Kiel
 • Dag 7: På svensk mark igen

  Under morgonen när vi äter frukost seglar vi åter in i Göteborgs skärgård. Väl iland återstår bara en liten bit till våra hemorter.

  På svensk mark igen

Karta

Boende

Hotel Walram
Stena Line Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Båda fartygen har stor buffé, shop och bar. I grundpriset ingår hytt med golvstående sängar. Tänk på att hytterna är relativt små och...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.