Skip to main content

Smakresa i Skåne med Tareq Taylor

Status:
Ring för att boka

I Skåne är du aldrig långt ifrån en läcker mat- eller dryckesupplevelse. Här blandas charmiga gårdsbutiker och exklusiva krogar med mikrobryggerier, Michelin-belönta restauranger och Sveriges godaste falafel. Regionens mångfald av smaker har till och med fått New York Times att nämna Skåne som ett måste på din nästa kulinariska resa. På dessa goda grunder erbjuder vi nu en exklusiv smakresa i Skåne där vi hoppas få smaklökarna att jubla. Vi har kryddat resan med ett besök och fem rätters middag på Kockeriet som är TV-kocken Tareq Taylors hyllade restaurang i Malmö. Tareq är även med på resan dag 2 när vi bland annat beger oss på vinprovning på Österlen.

Missa inte denna fantastiska smakresa i Sverige skafferi Skåne, och du vi har bara max 24 platser!

Sök resa

Dagsprogram

 • Dag 1: Smakpromenad i Malmö och en hyllning till gastronomin hos Tareq Taylor på Kockeriet

  Vi reser från våra hemorter på morgonen och förmiddagen. Vi stannar på Motell Björkäng för förmiddagsfika för de som önskar. Sedan fortsätter vi till Skånes huvudstad.
  Malmö får mycket uppmärksamhet internationellt i internationell press för den höga klassen på matupplevelser som man kan hitta där. Det skrivs om matundret Malmö och smakerna från Skåne.
  När vi ankommer till Malmö blir vi guidade runt på en smaktur där vi också stannar till och smakar på Malmö på några ställen. Vi hör på anekdoter samtidigt som smaklökarna få sitt. Ett annorlunda och trevligt sätt att uppleva Malmö på.
  Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och får en stunds vila och tid att fixa till oss innan kvällen storslagna restaurangbesök. För ikväll öppnar den kände TV-kocken Tareq Taylor upp sin berömda restaurang Kockeriet exklusivt för vår skull. Kvällen är definitivt en av resans höjdpunkter. Tareq skriver själv på sin restaurangs hemsida: ”Restaurang Kockeriet är i dag ett gastronomiskt hus med råvaran i fokus. I matsalen hyllar vi gastronomin och hantverket En plats där både gäster och personal skapar atmosfären tillsammans. Och vi vill berätta en historia bakom allt vi gör. Vi gräver lokalt och kryddar med världen”. Kockeriet är inhyst i ett av Malmös äldsta hus och med Tareqs charm och underbara mat blir vi bortskämda på bästa sätt. Vi serveras nämligen en exklusiv 5-rätters meny som får smaklökarna att jubla. En kväll vi nog aldrig kommer att glömma!

  Smakpromenad i Malmö och en hyllning till gastronomin hos Tareq Taylor på Kockeriet
 • Dag 2: Tareq Taylor, Österlen och besök på skånsk vingård

  Efter en god frukost på hotellet samlas vi i bussen för att bege oss iväg en härlig dag tillsammans i Skåne. Med oss under dagen är Tareq som på sitt charmanta sätt pratar mat i Skåne. Vi hämtar upp Tareq framför ett av Malmös bästa konditorier Patisserie David som ligger i det kulturminnesmärkta kvarteret St Gertrud i Malmö. Patisseriet drivs av David Fernandes som är en skolad konditor och hos David görs allt från grunden utan konserveringsmedel. Här erbjuds underbart läckra franska bakverk som vi passar på att ta med oss till förmiddagskaffet.
  Vi tar sedan sikte på natursköna Österlen. Hit vallfärdar konstnärer för det speciella ljuset och vackra landskapet. Men Österlen är också synonymt med färska och närproducerade råvaror. Allt från raps till lavendel och sparris frodas i den bördiga jorden, och Äppelparadiset runt Kivik är som en egen liten värld av odlings- och matglädje. Vidare finns det på Österlen många spännande gårdsbutiker och varor som rapsolja, honung och kryddor. Under dagen gör vi ett par stopp hos lokala producenter. Tareq pratar mat och smaker på sitt charmanta sätt och delar med sig av sina kunskaper. Vi provsmakar och upptäcker mer och mer om Sveriges skafferi Skåne och blir förförda av de skånska smakupplevelserna.
  En av dagens höjdpunkter är vårt stopp på Skepparps vingård. Ja, det finns ett antal vingårdar i Skåne. Just Skepparps vingård är belägen i natursköna Verkådalen, lite norr om Kivik. Har odlas både äpplen och vindruvor och dessa förädlas cider och vin, både stilla och mousserande. Vi blir väl omhändertagna av Bengt som driver vingården och här får vi höra på hur svensk vintillverkning går till men vi passar även på att äta en fantastisk lunch på gården samt att så klart göra en högst intressant vinprovning. Ett minnesvärt besök i sköna omgivningar! Man behöver inte resa till Toscana för att prova goda viner i fantastisk miljö.
  Kvällen får var och en spendera på egen hand men Tareq rekommenderar självklart restauranger och ställen som är värda att besöka i Malmö.

  Tareq Taylor, Österlen och besök på skånsk vingård
 • Dag 3: Vi upplever mer av Malmö innan vi reser hemåt

  Efter en god hotellfrukost checkar vi ut från hotellet.
  Önskar man fler smakupplevelser i Malmö kan vi rekommendera ett besök antingen på Malmö Saluhall eller Möllevångstorget. Eller varför inte en tur ner till Fiskehoddorna vid Malmö Museer. Efter lunch ger vi oss av hemåt och stannar för fika utanför Varberg.

  Vi upplever mer av Malmö innan vi reser hemåt

Hotell

Hotel Garden Malmö

Hotel Garden Malmö

Hotel Garden är ett centralt hotell, Malmö city och huvudgatan Södergatan finns precis runt hörnet. Storstadens puls finns precis utanför, centralstationen är en kort promenad bort, men inne på hotell...