Skip to main content

Smuggeltur i skärgården & guidning på Koster

En resa i smugglarnas farvatten och guidning om smuggelkungen Bremers äventyr och bravader. 

Vi lämnar våra hemorter och åker mot Strömstad där vi möts av förmiddagsfika ombord på vår båt som skall ta oss runt under dagen. Från Strömstad har vi en cirka 1,5 timmas tur till första stoppet som är Ursholmen, Sveriges västligaste fyrplats. Här kan de som önskar ta en kort promenad till fyrtornet för en vidunderlig utsikt över öppet hav och besöka det lilla museet om fyrvaktarna och deras liv på ön. Vår färd fortsätter mot Koster och Ekenäs, på Ekenäs serveras vi en god lunch på pensionat Ekenäs. Efter lunchen blir det ett besök på Naturum där vi får se en fantastisk utställning om vad som finns under och över ytan i Kosterhavet innan vår guidade tur av Koster i elbussar börjar. Bussturen startar i Ekenäs och går till Långagärde, som på vägen stannar till vid Kosters Hembygdsmuseum. Efter avslutat tur väntar vår båt på oss för vår återresa till Strömstad och ombord serveras eftermiddagsfika. 

Väl tillbaka i Strömstad väntar vår buss på oss som tar oss tillbaka till våra hemorter. 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, förmiddagsfika, lunch på Koster, guidad tur på Koster med elbuss och eftermiddagsfika

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vänersborg Parallellgatan 14 ReseMakar´n 07:30 18:30 0:-
Trollhättan Resecentrum Hpl 14 - 15 07:45 18:15 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 08:15 17:45 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Avbeställningsskydd 0:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
17/8-2023 torsdagSmuggeltur i skärgården & guidning på Koster
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 320:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.