Skip to main content

Sound of Music - med Salzburg

Status:
Fullt

Julie Andrews fantastiska film Sound of Music spelades till stora delar in i Österrike, baserad på en verklig händelse av en självbiografisk roman av Maria von Trapp för över 50 år sedan! Vi blandar inspelningsplatserna i filmen med barockpärlan Salzburg, St Wolfgangsee med Hitlers Örnnäste - en resa för alla som älskar Österrike!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Till Hannover/Berlin-Potsdam
Avresa söderut till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden eller Gedser-Rostock som tar oss till Tyskland. Boende på avresan 27/5 Median Hotel Lehrte / Hannover. På avresan 5/8 bor vi på Penta Hotel Berlin-Potsdam Gemensam middag. (890 km/845 km)

Dag 2. Till Abtenau Österrike
Frukost. Vi färdas mot Österrike och den mäktiga alpvärlden genom södra Tyskland. Vi bor 5 nätter på hotel Goldener Stern Abtenau som är ett familjeägt hotell, där tredje generationen driver det idag.  Hotellet har utomhuspool & bastuavdelning. En kväll anordnas musikkväll och vi erbjuder även en lättare vandring med hotellägaren. Gemensam middag alla kvällar på hotellet. (815 km/740 km)

Dag 3-6. Österrike
Under flera dagar njuter vi av allt vad Österrike har att erbjuda i form av vykortsvacker natur, uppfriskande alpluft, härlig Sound of Music atmosfär och gemyt! Här finns möjlighet att bara ta det lugnt eller prova på någon av de många vandringslederna i området. Vi erbjuder även följande spännande utflykter som ingår i resans pris.

VÅRA UTFLYKTER:
Salzburg – Stadsrundtur med lokalguide i Mozarts historiska födelsestad. På Getreidegasse finns de vackra smidesskyltarna och där ser vi Mozarts födelsehus. Vi får även tid att upptäcka staden, ströva omkring i de gamla gränderna bland caféer, restauranger och butiker.

Sound of Music – Vi får se trädgården Mirabell där barnen sjöng ”Do-Re-Mi”. Slottet Leopoldskron, familjen von Trapps hem i filmen samt trädgården med vattenkonsterna vid slottet Hellbrunn. Här spelades flera scener in, bland annat sången ”16 going on 17”. Vi gör en rundtur inne i Hellbrunns slott och ser stiftskyrkan Nonnberg, där Maria gömdes och som fortfarande är ett kloster. Salzburgs sjödistrikt med Fuschlsjön och Wolfgangsee samt bröllopskyrkan i Mondsee.

Salzkammergut – Tur med båt till St Wolfgang med värdshuset Vita Hästen, känt och älskat för operetten med samma namn. Vi ser kejsarkurorten Bad Ischl och Hallstätter sjön med Hallstatt inklämt mellan sjön och Dachsteinmassivet där husen klänger sig fast på bergväggen, allt med på UNESCOS världsarvslista.

Hitlers Örnnäste – ½ dags besök på Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under 2:a världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. På Obersalzberg hinner man också titta in i Dokumentationshaus – ett museum med mycket information om Obersalzbergs historia före och under från nazisttiden. Pris: kostnad för specialbussen ca 17 €.

Dag 7. Abtenau – Hannover/Berlin-Potsdam
Frukost. Vi lämnar Alperna och kommer in i södra Bayern för att åka norrut genom Tyskland. Vi åker samma väg som på nerresan och gör paus för kaffe och lunch och mot kvällen är vi i Hannover/Berlin Potsdam. Övernattning på samma hotell som på nerresan. Gemensam middag. (815 km/740 km).

Dag 8. Till hemorten
Frukost. Upp till färjan i Tyskland över till Danmark. Genom Danmark till Helsingör-Helsingborg färjan och vi är på svensk mark igen. Beräknad hemkomst till Vänersborg ca kl 21.30. (890 km/845 km)

Hotell

Goldener Stern

Anrikt hotell med anor från 1592 som ligger i den bilfria zonen i Abtenau. Alla rum har gratis WiFi och hårtork. De flesta rum har balkong (delas ut i bokningsordning) Hotel Goldener Stern har en stor...