Skip to main content

Sparrisresa till Celle

Pris från:
3 890:-
Dagar:4
Bussresa, färjeresor, vägavgifter, 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl en middag och en lunch, utflykter enligt program och reseledarservice
Boka resa

Sparrissäsongen i norra Tyskland är något helt speciellt. Runt om på landsbygden ser man hemgjorda reklamskyltar med gårdarnas olika sparriserbjudanden. Vi bor i mysiga korsvirkesstaden Celle varifrån vi gör utflykt ut till en gård där vi ser odlingarna och får provsmaka läckerheterna. Självklart passar vi på och gör en stadsrundtur i Celle med lokalguide där vi får höra om stadens historia och se de vackraste sevärdheterna.

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Celle
Vi reser tidig morgon från våra hemorter. Vi stannar för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi gör ett kort stopp för gränshandel. Ankomst till Celle på kvällen där vi checkar in på IntercityHotel som ligger i centrum. Ca 68 mil

Dag 2 Celle
Efter den rikliga frukostbuffén träffar vi vår lokalguide som tar oss ut på tur genom staden. Rundturen sker mestadels till fots och tar ca 1,5 timmar. Efteråt är dagen fri och vi träffas lagom till kvällen då vi äter gemensam middag på Thaers Wirthaus med gångavstånd från hotellet.

Dag 3 Celle
Frukost och därefter avresa mot Spargelhof Heuer som tar emot oss. Vi tittar på odlingarna och sedan får vi sparrislunch! Vi kör via Celle för de som vill åter dit, vi andra fortsätter mot Bergen-Belsen. Här får vi se det fasansfulla men vackra minnesmärket efter koncentrationslägret där bla Anne Frank satt.  Åter till Celle för en ledig kväll.

Dag 4 Celle – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell efter frukost och reser samma väg som på nerresan. Vi är åter i Göteborg ca 19:30. Ca 68 mil

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/5Se allaSparrisresa till Celle> 63 890:-BokaMer information