Skip to main content

Sri Lanka

Status:
Fullt

Åk med oss till Sri Lanka och upplev något utöver det vanliga så som tusenårig kultur, färgstarkt folkliv, milslånga stränder och fantastisk natur. Vi får en otrolig blandning av regnskog, te, inblick i vanliga människors liv, dans och inte minst ett spännande safari och mycket annat. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Colombo
Vi träffas på Landvetter och flyger gemensamt via Amsterdam till Colombo på Sri Lanka. Under flygresan serveras middag och därefter finns en chans till en stunds vila. Vi landar på kvällen och far direkt till Mount Lavinia hotel för incheckning. Vårt hotell ligger alldeles vid stranden. Adress No 100, Hotel Road, 10370 Mount Lavinia.

Dag 2 Ankomst Sri Lanka
Efter en god natts sömn vaknar vi upp i huvudstaden. Vi börjar vår vistelse med en rundtur i Colombo. Efteråt har vi fri tid för sol och bad. På kvällen avnjuter vi en läcker välkomstmiddag bestående av färsk fisk och skaldjur, ackompanjerade av vågornas brus och ljuset från facklor

Dag 3 Mount Lavinia – Kitulgala – Nuwara Eliya
Idag påbörjar vi vår resa inåt landet mot de grönskande högländerna. Stopp i den lilla orten Kitulgala, som är belägen i den tropiska zonen och omgärdad av tät regnskog. Efter lunch tar vi oss till vårt mål för dagen, Nuwara Eliya.  Efter ”high tea” på anrika Grand Hotel tar vi en promenad innan vi slutligen checkar in på Araliya Green Hills Hotel och äter middag. (araliyagreenhills.com)

Dag 4 Teplantage & tågresa
På en av de många teplantager som finns på sluttningarna får vi lära oss mer om hur Caylon-teét odlas och förädlas. Vi erbjuds även en inblick i plantagearbetarnas vardag och besöker en skola. Resan går vidare med tåg genom ett sagolikt vackert landskap, vi intar en medhavd lunch under färden. Vidare till Kandy där vi checkar in på Hotel Suisse och äter en gemensam middag. (www.hotelsuisse.lk)

Dag 5 Kandy
Vi startar dagen med ett besök i ”Tandtemplet”, vilket är stadens mest prominenta helgedom och inhyser en av buddhismens allra viktigaste reliker. Därefter får vi en kurs i traditionell singalesisk matlagning och frukten av våra mödor blir sedan serverad som dagens lunch. Därefter stadsrundtur med hjälp av tuk-tuk och vi går på en dansföreställning. Dagen avrundas med en middag beståendes av den typiska ”street food” rätten Kottu. 

Dag 6 Kryddträdgård och safari
Efter ett besök på en kryddträdgård anländer vi till Wilpattu National Park. Tillsammans med kunniga vildmarksguider gör vi en spännande safari och kanske får vi se elefanter, läppbjörnar och kanske t.o.m leoparder.  Gemensam lunch! Till sist checkar vi in på Rajarata Hotel i Anuradhapura där vi äter en gemensam middag.  (www.rajaratahotel.lk)  

Dag 7 Anuradhapura
Anuradhapura var säte för det första singalesiska kungadömet och är en av världens äldsta kontinuerligt befolkade städer. Under förmiddagen besöker vi berget Mihinthale, som enligt legenden var platsen där buddhismen först introducerades på Sri Lanka. Efter en gemensam lunch bekantar vi oss med några av stadens många andra historiska skatter och på kvällen äter vi en gemensam middag. 

Dag 8 Hiriwadunna och Dambulla
I byn Hiriwadunna  får vi lära oss mer om hur byborna försörjer sig samt om den lokala floran och faunan. Efter en gemensam lunch tar vi oss till de magnifika grottemplen i Dambulla.  Frampå kvällningen kommer vi till Sigiriya, där vi checkar in på Sigiriya Village. Gemensam middag. (www.sigiriya-village.com)

Dag 9 Lejonklippan & kokosplantage
Vi bestiger den imponerande Lejonklippan varifrån utsikten är enastående. Färden går vidare till en kokosplantage där vi också bjuds på varsin färsk nöt att släcka törsten med. Framme i badorten Negombo och checkar vi in på Goldi Sands som ligger precis invid den härliga stranden. Gemensam middag. (www.goldisands.com)

Dag 10 - 13 Negombo
Endast frukost ingår och här finns möjlighet till härliga dagar vid stranden eller att utforska omgivningarna på egen hand.  

Dag 14 Colombo och avskedsmiddag
Sen förmiddag samlas vi och åker till Colombo där vi först avnjuter en gemensam lunch innan vi gör en stadsrundtur. Egen tid för shopping innan vi återvänder till hotellet och avslutar dagen med en delikat middag på hotellets takterrass. Sent på kvällen möter vår buss för färd till flygplatsen.

Dag 15 flyg hemåt
Under natten och tidig morgon flyger vi mot Amsterdam som vi når på morgonen. Vi byter plan och fortsätter till Landvetter där vi landar strax innan lunch.

Hotell

Sri Lanka

Sri Lanka

Samtliga hotell har gratis wifi och hårtork på rummen. Colombo Mount Lavinia Hotel**** (Adress No100, Hotel Road, 10370 Mount Lavinia, ) Mount Lavinia Hotel i Colombo har en fantastisk och romantisk h...