Skip to main content

Påskresa till Stettin

Pris från:
3 990:-
Dagar:4
Bussresa,färjeresa, 3 nätter i dubbelrum inkl frukost, en middag, stadsrundtur, ett bryggeribesök inkl ölprovning och middag, båttur i hamnen inkl lunch och reseledarestjänster.
Boka resa

Bussresa till Polens näst största hamnstad Stettin. Staden, vid floden Oder, är omgiven av skogar och kullar. Passa på att titta på de Pommerska furstarnas slott och ta en intressant utflykt med båt i hamnen. Längs med strandpromenaden finns restauranger och barer, ett utmärkt ställe att flanera på. Shoppar gör man bäst i det stora köpcentrat Galaxy som ligger ca 1200 meter från där vi bor. Här finns ca 190 butiker som lockar med låga priser. Under vår resa gör vi ett besök på ett ölbryggeri där vi äter middag och provar öl.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Stettin (Szczecin)
Efter sedvanlig paus utanför Varberg fortsätter vi till färjorna mellan Helsingborg - Helsingör och Gedser - Rostock. Via den polska gränsen är vi snart i Stettin där vårt hotell Novotel Szczecin som väntar med middag och sköna sängar. Ca 73 mil

Dag 2 Stettin (Szczecin)
Efter frukost finns möjlighet att följa med på en stadsrundtur som ingår i resans pris. Vi åker förbi flera kända byggnadsverk som katedraler, kyrkor och slott. Stadens arkitekt var Georges Haussmann, samme man som anlade Paris boulevarder. Efter stadsrundturen väntar staden och alla dess attraktioner på oss. Här kan man fortfarande göra fynd bland konsthantverk, antikviteter, smycken och mycket annat. Ca 1200 meter från vårt hotell ligger det stora köpcentrat "Galaxy". På eftermiddagen blir det gemensam ölprovning och middag på Stara Komenda Brewery.
Dag 3 Stettin (Szczecin)
Påskdagen i Polen är lite lugnare då många affärer håller stängt. Vid lunchtid gör vi en båttur i hamnen och äter lunch ombord och får se staden från sjösidan.

Dag 4 Stettin (Szczecin) – Hemorten
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och far hemåt. Vi åker samma vägar hem som ner. Åter i Göteborg ca 21:00. Ca 73 mil

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/4Se allaPåskresa till Stettin> 63 990:-BokaMer information